2019 m. birželio 6 d., ketvirtadienis

Dr. Daivos Šeškauskaitės-Skalsos fotografijos, tapybos parodos pristatymas Radviliškyje


Birželio 4 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko dainų atlikėjos, muzikantės, lektorės, apeigų vedėjos ir organizatorės, etnologės, tautinių tradicijų puoselėtojos dr. Daivos Šeškauskaitės-Skalsos fotografijos, tapybos parodos „Lietuviškos apeigos ir simboliai” pristatymas. Radviliškiečiams viešnia ne tik pasakojo apie savo kūrybos darbus, bet ir skaitė paskaitą apie senovės lietuvių simbolius, jų reikšmes, priminė įvairias apeigas, tradicijas. Susirinkusius autorė linksmino lietuvių liaudies ir savo kūrybos dainomis, kanklių ir gitaros muzika.

Iš viso D. Šeškauskaitės-Skalsos parodoje pristatoma 30 autorės fotografijos ir tapybos darbų. Piešiniai yra autostereogramos, skirtos sukurti erdvinę iliustraciją iš trimačio (3D) ar iš dvimačio vaizdo ar simbolio. Piešiniuose pavaizduoti simboliai, visais laikais vaidinę didžiulį vaidmenį protėvio, gyvenusio gamtoje ir šiuolaikinio žmogaus gyvenime. Darbuose įkūnyta idėja pasidžiaugti tuo, ką turime, tai, ką duoda gamta, geras žodis, daina, tai, kas mūsų gyvenime prasminga, kilnu, amžina.
Radviliškiečiams viešnia pristatė ir kitus savo kūrybos darbus – dovanojo savo knygas, muzikos įrašus, kvietė išmėginti natūralius jos gamybos aliejus, kosmetikos priemones.
Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė dėkojo parodos autorei D. Šeškauskaitei už gyvenimiškų tiesų paskaitą, už parodytus talentus ir sukurtą ypatingą nuotaiką renginio metu.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą