2019 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Poetės Julijos Almanis poezijos knygos „Smėlis sandaluose“ pristatymas


Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje skaitytojai buvo pakviesti į poetės Julijos Almanis kūrybos vakarą. Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė supažindino su poetės kūryba. Poetės kūryba buvo publikuojama rajoniniame laikraštyje „Vienybė“, Akmenės krašto literatų almanachų „Žiemgalijos užrašai“ I, II, III dalyse, Z. Sinkevičienės išleistuose literatūrinėse bibliografijos rodyklėse „Pokalbiai su poezija“, „Medžių ir krūmų brolijoje“, „Pokalbiai su poezija“ ir kitose knygose, almanachuose, 1989 m. norvegų kalba išleistoje 16-os lietuvių poetų kūrybos antologijoje.

2011 metais J. Almanis tapo Stasės Niūniavaitės vardo literatūrinės premijos laureate ir 2011 m. išleido knygą „Ugniažiedė“. Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus bibliotekininkė Kristina Urniežienė pristatė poetės išleistas garsines eilėraščių knygas „Paklydusi žeme“ ir 2014 m. išleistą „Lendrūnų žemė“.
Z. Sinkevičienė ir K. Urniežienė pristatė naują poetės eilėraščių knygą „Smėlis sandaluose“. Knygos viršelio dailininkė ir iliustratorė Rita Almanis, knygos redaktorius Andrius Almanis.
Poetas, rašytojas, šios knygos redaktorius A. Almanis pasidalino mintimis apie poetės kūrybą: „...gili kūrybiška poezija, daug gamtos, mitologijos, istorijos“. Poetas paskaitė eilėraščius „Žemaičių Kalvarija“, „Vasariškas eskizas“, „Pavasario blyksnis“, „Šiaurės Lietuva“ ir kt. Rašytojas Vytautas Almanis renginio metu užsiminė, kad yra daug neišspausdintų J. Almanis eilėraščių. Poetė kalbėjo apie savo kūrybą, apie pagarbą žmogui, apie Dievo apvaizdą, vandenį, apie savo tėvelį. Paskaitė eilėraščių iš savo naujos poezijos knygos ir padovanojo Viešajai bibliotekai poezijos knygų. Poetė Aurelija Gerulskienė paskaitė sveikinimo eilėraštį.
Koncertavo Naujosios Akmenės muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis vadovaujamas Danguolės Vanagienės. Eilėraštį deklamavo Naujosios Akmenės muzikos mokyklos dailininkų būrelio dalyvė Anabėlė.
Viešojoje bibliotekoje parengta spaudinių paroda „Ant visų Žemaitijos kalvų – mano pėdos“, skirta poetei Julijai Almanis.
Viešosios bibliotekos direktorė padėkojo poetei, susirinkusiems skaitytojams, svečiams, o J. Almanis padėkojo už bendrystę, kalbėjo apie poeziją, knygas, jų svarbą žmogaus gyvenime.

Z. Sinkevičienės inf.
D. Markulienės nuotr.


Nuotraukoje K. Urniežienė, A. Šukienė, D. Zokaitienė, Z. Sinkevičienė, J. Almanis, V. Almanis, A. Gerulskienė, A. Almanis, R. Almanis ir kt.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą