2019 m. birželio 4 d., antradienis

„Vabaliukų mokyklėlė“ pradėjo veiklą


Prieš keletą metų Radviliškio miesto garbės pilietės Elonos Vaišnienės pasiūlytas ir Radviliškio viešojoje bibliotekoje vykdytas „Vabaliukų“ projektas išaugo į „Vabaliukų mokyklėlę“. Šių metų gegužės mėnesį Viešojoje bibliotekoje šis projektas buvo vykdomas jau kaip Lietuvos bibliotekininkų draugijos Radviliškio skyriaus projektas, kurį finansavo Radviliškio rajono savivaldybė.

Mažieji radviliškiečiai, kurie dar nelanko lopšelio-darželio (1–2 metų amžiaus) dalyvavo muzikinėse-žaidybinėse pamokėlėse, kurias vedė nuotaikingas personažas – Saulytė (režisierė R. Atkočiūnienė). Vaikučiai mokėsi priprasti prie kitokios aplinkos, susidraugauti su savo bendraamžiais, vykdyti įvairias užduotis. Kartu su vaikais žaidė, dalyvavo lavinamose veiklose ir jų tėveliai. Po užsiėmimų visi rinkdavosi į „Pelėdžiukų svetainę“, kur jų laukdavo žaislinės knygutės ir žaislai.
Gegužės 21 d. „Vabaliukų mokyklėlėje“ apsilankė miesto lopšelio-darželio „Eglutė“ auklėtoja G. Ramoškienė, kuri vaikučių mamytėms bei močiutėms davė daug naudingų patarimų, kaip mažuosius paruošti į darželį, pasidalino metodine medžiaga, atsakė į tėvelių klausimus.
Gegužės 27 d. „Vabaliukų mokyklėlėje“ svečiavosi miesto lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ logopedė I. Simonavičienė, kuri parodė, kaip tėveliai kartu su vaikais gali linksmai pasimokyti pažinti kūno dalis, tarti garsus. Taip pat mokė  pirštukų ir liežuvėlio pratimų, kurie padeda vaikams greičiau pradėti tarti garsus. Dar logopedė patarė kartu su vaikais dažniau skaityti, vartyti knygeles, aptarti iliustracijas. Specialistė atsakė į mamas dominančius klausimus.
Rudenį „Vabaliukų mokyklėlės“ dalyvių laukia nauji užsiėmimai ir susitikimai su specialistais: su aktore K. Savickyte-Damanskiene, su režisiere bei su judesio korekcijos pedagoge.



Viešosios bibliotekos informacija




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą