2019 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

„Baltijos keliui – 30 metų. Susikabinkime rankomis“

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: A. Statkus,
A. Gerulskienė, K. Krencius, Z. Sinkevičienė renginyje
„Baltijos keliui – 30 metų. Susikabinkime rankomis“.

Viešosios bibliotekos direktorė, Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narė, Akmenės krašto literatų klubo ,,Žiemgalija“ pirmininkė Zita Sinkevičienė, Viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus bibliotekininkė, Akmenės krašto literatų klubo ,,Žiemgalija“ poetė Aurelija Gerulskienė ir poetas, dainuojamosios poezijos kūrėjas ir atlikėjas Kęstutis Krencius buvo pakviesti dalyvauti prasmingame renginyje „Baltijos keliui – 30 metų. Susikabinkime rankomis“, kuris vyko Latvijoje, Vadakstėjė. Į šį renginį pakvietė dalyvauti Vadakstės bibliotekos vedėja Aina Statkus.

Viešosios bibliotekos direktorė Z. Sinkevičienė tarė sveikinimo žodį, pasidalijo mintimis apie Baltijos kelią, apie Lietuvą, Latviją, Estiją, A. Gerulskienė savo kūrybos eilės skaitė latvių ir lietuvių kalbomis, o K. Krencius atliko dainas, skirtas Lietuvai, gyvenimui, tėviškei.
Renginys vyko Vadakstės parke. Koncertavo muzikos grupė „Studija Saldus“, palikusi didelį  įspūdį savo dainomis apie Latviją, ąžuolą, akmenis, tėvų namus ir t.t.
Aina Statkus ir kiti renginio dalyviai padėkojo atvykusiems į renginį svečiams. Kartų šiame prasmingame renginyje, susikibę rankomis visi renginio dalyviai prisiminė Baltijos kelio dainą „Lietuva, Latvija, Estija“.
Vadakstės poetai atvyks į  bibliotekoje organizuojamą tradicine „Poezijos rudens“ švente.

Z. Sinkevičienės inf.
Bibliotekos archyvo nuotr.

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: A. Statkus, A. Gerulskienė, K. Krencius, Z. Sinkevičienė renginyje „Baltijos keliui – 30 metų. Susikabinkime rankomis“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą