2019 m. rugsėjo 26 d., ketvirtadienis

Dalyvauta tarptautinio projekto mokymuose


Rugsėjo 16–20 dienomis Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių organizatorė Vaida Balčiūnaitė ir dizainerė-maketuotoja Simona Amalaitė dalyvavo tarptautinio projekto „Global education goes local“ (GEGL) mokymuose Kaune. Lietuvių gretas papildė svečiai iš Bulgarijos, Kipro, Vokietijos, Slovėnijos ir Ispanijos.   
                     
Mokymų metu dalyviai buvo supažindinti su 17 Darnaus vystymosi tikslų, kurie grindžiami trimis pagrindiniais tvarios plėtros aspektais – aplinkos, socialiniu ir ekonominiu. Ypatingas dėmesys skirtas DVT 5 – Lyčių lygybė, DVT 11 – Darnūs miestai ir bendruomenės, DVT 12 – Atsakingas vartojimas ir gamyba. Vykstant darbui grupėse buvo sprendžiama, kaip pasiekti lyčių lygybę ir moterų, ir mergaičių įgalėjimą. Taip pat aptarta, kaip bendruomenių nariai gali asmeniškai prisidėti ir pasiekti, kad miestai bei gyvenvietės taptų įtraukūs, saugūs, atsparūs ir darnūs.
Mokymams įpusėjus visi dalyviai buvo pakviesti apsilankyti Kauno senamiestyje įsikūrusioje ,,Tempo erdvėje‘‘, kur juos pasitiko darnaus vartojimo šalininkas Giedrius Bučas. Jis papasakojo, kaip užtikrinti darnius vartojimo ir gamybos modelius bei  paskatino imtis iniciatyvos šviesti žmones, kviesti juos vartoti sąmoningiau, saikingiau. Po pokalbio visi kibo į darbus, gamino įvairius daiktus iš antrinių žaliavų ir gamybinių atliekų, prikeldami jas naujam gyvenimui.  
Paskutinę mokymų dieną tarptautinio projekto „Global education goes local“ dalyviai nuo ankstyvo ryto su spalvingais plakatais ir skambiais šūkiais Kauno miesto gatvėse kvietė visus sutiktus žmones prisijungti prie eitynių už klimatą.
Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos šiuose mokymuose papildė savo žinias ir grįžo su naujomis idėjomis bei iššūkiais.
Po mokymų Viešojoje bibliotekoje organizuosime įvairias globaliojo švietimo veiklas, supažindinančias su Darnaus vystymosi tikslais, įgyvendinsime edukacines ir pilietines iniciatyvas, taip prisidėdami prie tvaresnio, darnesnio pasaulio kūrimo. 

Viešosios bibliotekos informacija





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą