2019 m. spalio 15 d., antradienis

Sidabrave paminėtas rašytojo jubiliejus

Popietės dalyviai prof. Vlado Žuko memorialiniame kambaryje.

Spalio 10 d. Sidabravo Švč. Trejybės bažnyčioje šv. Mišios buvo skirtos J. Tumo-Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms. Tai neatsitiktina – šioje bažnyčioje jis yra kunigavęs, bendravęs su tikinčiaisiais ir kitais krašto žmonėmis. Po proginių pamaldų jų dalyvius Sidabravo vyr. bibliotekininkė Jūratė Kurandienė pakvietė į biblioteką, kur prisijungė ir Sidabravo gimnazijos 2-osios klasės mokiniai su mokytoja Janina Skubriene.


Bibliotekininkė J. Kurandienė susirinkusiesiems priminė J. Tumo-Vaižganto biografijos  faktus. Vaikai itin atidžiai klausėsi, nes po to jų laukė užduotėlė – klausimai apie šį rašytoją. Smagu, kad mokiniai į visus klausimus atsakė teisingai.
Mintimis apie J. Tumo-Vaižganto gyvenimą ir kūrybą pasidalijo Sidabravo gimnazijos bibliotekininkė Aušra Staškūnienė.
Renginio metu  pristatyta  knygelė „Mikutis – gamtininkas“, pasakojanti apie
gyvulėlius, vabzdžius, paukščius, gamtos reiškinius, neprarandanti aktualumo ir šiandien. Iš šios knygos buvo pasirinktas pasakojimas „Drugelio atsiradimas“. Sidabravo kultūros namų vyriausioji specialistė Daiva Staškūnienė vaidino Pasakų bobutę Ji į pasakojimą įtraukė ir vaikus. Taip atsirado visus linksminęs „skraidantis“ drugelis, paskui gražioji peteliškė. Vaikams sumanytas nuotaikingas žaidimas „Spalvos“. Tai organizuojant, talkino ir kultūros specialistė Jolanta Černiauskienė, drąsesni vaikai.
Apibendrinant renginį, akcentuotas J. Tumo-Vaižganto paliktas reikšmingas indėlis, priminta, kad kiekvienas kultūringas ir išsilavinęs žmogus turi žinoti, prisiminti savo tautos žymius veikėjus, jų nuveiktus darbus. 


Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.



Dešinėje – Sidabravo gimnazijos bibliotekininkė Aušra Staškūnienė, toliau mokytoja Janina Skubrienė.

Renginio organizatorė Jūratė Kurandienė skaito apie Vaižgantą.

Vaikai noriai dalyvavo sumanytame žaidime. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą