2019 m. spalio 21 d., pirmadienis

STEMCASpace laboratorijos paslaugas išbandė pirmieji vartotojai

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos lankytojai nuo 2019 m. spalio mėn. jau turi galimybę pirmieji išbandyti STEMCASpace laboratorijos paslaugas.

STEMCASpace projektu ŠAVB siekia spręsti skaitmeninės, socialinės ir kultūrinės atskirties problemas, populiarinti STEM (Mokslo, technologijų, inžinerijos, matematikos, kultūros ir meno) dalykus, mokymo programų disciplinas, skatinti kūrybiškumą ir kultūrinį pažinimą sukuriant inovatyvią  STEMCASpace laboratoriją dviejose bibliotekose (Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka ir Telšių rajono savivaldybės Karolinos  Praniauskaitės viešoji biblioteka) ir pristatant šiai laboratorijai skirtą edukacinę programą. Paslauga prisidėtų prie skaitmeninės atskirties problemos sprendimo ir populiarintų per mažai dėmesio sulaukiančius STEM dalykus, kurie yra esminiai ateities inovacijoms, moksliniams tyrimams, Lietuvos ekonominės erdvės vystymui ir kt.
Jau greitai STEMCASpace laboratorija bei edukacinė programa pasieks Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką, kur paslaugą galės išbandyti Telšių apskrities moksleiviai ir gyventojai.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

T. Pauliuščenkos inf.
I. Slonksnytės nuotr.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą