2019 m. spalio 16 d., trečiadienis

„Vabaliukų mokyklėlės“ veikla tęsiasi


Rugsėjo pabaigoje Viešojoje bibliotekoje šurmuliavo „Vabaliukų mokyklėlės“ rudeninės grupės vaikučiai ir mamos. Vyko jų rytmetiniai užsiėmimai su teatro režisiere Rasa Atkočiūniene, kuri, įsikūnijusi į skirtingus knygų personažus – pelytę Mikę, Kakę Makę ir Klouniukę, mokė 1–2 metų vaikučius teatrinių-vaidybinių žaidimų. Vaikai mokėsi priprasti prie kitokios nei namuose aplinkos. Po pamokėlių visi rinkdavosi į „Pelėdžiukų svetainę“, kur jų laukė knygutės ir žaislai.

Spalio 8 dieną Viešosios bibliotekos Jaunimo studijoje „Vabaliukų mokyklėlės“ mamytės, močiutės, projekto partneriai dalyvavo praktiniame-teoriniame užsiėmime „Pasakų kūrimo dirbtuvės“, kurį vedė aktorė, lektorė, pedagogų mokymo programų kūrėja Kristina Savickytė-Damanskienė. Viešnia pristatė savo knygą „Kuriame pasaką su aktore Kristina Savickyte“, supažindino su teoriniais pasakų kūrimo principais. Taip pat davė praktinių patarimų, kaip kurti pasakas kartu su savo vaikais, kaip jas inscenizuoti ir vaidinti. Užsiėmimo dalyvės pačios kūrė pasakas pagal padalytas korteles.
Pasaka – būdas pažinti ir prakalbinti vaiką, būti su juo ir kūrybiškai jį auginti nuo pat gimimo. To lektorė ir palinkėjo užsiėmimo dalyvėms.
Lietuvos bibliotekininkų draugijos Radviliškio skyriaus projektą „Vabaliukų mokyklėlė“ finansuoja Radviliškio rajono savivaldybė.
                            
Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą