2019 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

„Fatališko tango“ burtai

Lapkričio 5-osios vakarą Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salę apgaubė kerinčios tango spalvos. Jos švytėjo ir gausybėje paveikslų, ir skambančioje muzikoje, ir susirinkusiųjų veiduose. Lyg paskleisti burtai viskas traukė į save, kvepėjo grožiu ir paslaptimi...

Taip savo svečius, dalyvius  ir pirmuosius lankytojus pasitiko čia atidaroma Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus Menų studijos kūrybos paroda „Fatališkas tango“, o su ja kartu – ir personalinė Violetos Stašiūnienės darbų  ekspozicija.
Kūrėjas pasveikino, atgaivą liejančia paroda pasidžiaugė Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė. Menų studijos vadovė Irmina Savickienė pristatė šią, jau 14-ąją, studijos dalyvių surengtą parodą. Darbų autorių kūrybos kelią ji apibūdino kaip akivaizdų tobulėjimą, grįstą nuoširdžiu noru, šviesiu entuziazmu, stebinančiu darbštumu, kartais pranokstančiu net galimybes. Kaip ryškėjo, sumanymas tradiciškai rudenį mieste organizuojamai parodai šiemet pasirinkti būtent tango temą, studijos moterims buvo savotiškas iššūkis, tačiau rezultatai pranoko lūkesčius. „Ir toliau kurkite, džiaukitės gyvenimu“, – moterims linkėjo vadovė.
Apie save ir tai, ką teikia Menų studija, pasakojosi personalinės parodos autorė Violeta Stašiūnienė. „Čia visada labai gerai jaučiuosi, čia niekada nebijau būti netobula, čia mokausi, kaip kurti, kad paveikslas laisvai kvėpuotų, nesikankintų“, – sakė ji ir už visa dėkojo studijos vadovei.
Menų studijos veiklą, parodos dalyvių kūrybiškumą ir pastangas, bendrystę įvertino, jas padėkos raštais apdovanojo Suaugusiųjų ir neformaliojo ugdymo centro vedėja Rita Vaigauskienė.
Išsakomų jautrių ir šiltų žodžių jūrą įvairino teikiama ir gaunama daugybė gėlių, sava spalva sodrino, malonumą dovanojo atlikėjai: miesto Gražinos pagrindinės mokyklos pedagogų  – Salvinijos ir direktoriaus Laisvūno Vaičiūnų – šokamas tango bei atvykusios išskirtinio balso savininkės Aurelijos Čižauskaitės prancūzų kalba atliekamos svajingos dainos.
Renginį vedė Viešosios bibliotekos renginių organizatorė Vaida Balčiūnaitė bei Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus švietimo vadybininkas Kęstutis Dambrauskas.
Tą vakarą dar ilgokai bendrauta, stoviniuota prie eksponuojamų paveikslų, jais grožintis, juos aptariant su kolegomis, bičiuliais, artimaisiais, tvyrant tango paskleistoms spalvoms ir kerams.

Radviliškio viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą