2019 m. lapkričio 12 d., antradienis

Popietė „Prie šviečiančio žibinto...“


Lapkričio 11 d. Sidabravo filialo vyr. bibliotekininkė Jūratė Kurandienė su kultūros vyresniąja specialiste Daiva Staškūniene ir kultūros specialiste Jolanta Černiauskiene pakvietė gyventojus į popietę „Prie šviečiančio žibinto...“ Neatsitiktinai toks renginys organizuotas šį mėnesį – lapkritį, kai prasideda tamsos metas, kai gamta panyra į poilsį ir viskas nurimsta, švenčiama Žibintų  arba Šviesos šventė.

Į renginį susirinko nemažai dalyvių iš Vadaktų, Beinoravos, žinoma, atskubėjo ir pačios aktyviausios Sidabravo miestelio gyventojos.
Popietėje skambėjo sidabravietės Ramutės Paškauskienės sukurti posmai. Dalyvavo Vadaktų miestelio metraštininkė Kristina Blotnienė, kuri paskaitė ištraukų iš kunigo  Antano Valantino poezijos knygelės „Nuo jaunystės lig senatvės“. Skambėjo ir sidabravietės Zitos Nosavičienės  eilėraštis „Gyvenimo prasmė“.
Žibintų šviesoje visi tie posmai apie gyvenimo prasmę, likimą, Sidabravo gimnazijos muzikos ir tikybos  mokytojo  Eugenijaus Janeliūno akordeonu grojamos melodijos dalyvius skatino apmąstymams, sustiprino bendrumo pojūtį.
Žibintų šventė ir yra visus suartinantis, suburiantis renginys, ilgam padovanojantis nuostabių akimirkų.
Popietės pabaigoje pasivaišinta arbata ir susineštais pyragais bei saldumynais.



Viešosios bibliotekos inf.
R. Ožalinsko nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą