2019 m. lapkričio 21 d., ketvirtadienis

Tęsiami lietuviško kino vakarai

Lapkričio 19 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje pakvietė lietuviško kino vakaras. Jo dalyviai susitiko su žinomais kūrėjais – tarptautiniuose festivaliuose, kituose  prestižiniuose kino renginiuose įvertintais režisieriumi Linu Mikuta ir filmų operatore, mūsų kraštiete Kristina Sereikaite.

Svečiai radviliškiečiams pristatė du socialinės dokumentikos filmus – „Pietūs Lipovkėje“ (rež. L. Mikuta) ir „Liza, namo“ (rež. O. Buraja). Pirmasis nagrinėja ribą tarp žmogaus vilties ir desperacijos, atsidūrus gyvenimo paraštėse, antrasis veda į vaiko pasaulį, kurį kėsinasi sugriauti suaugusių tėvų neatsakingumas. Abu filmai dalyvavo tarptautiniuose kino festivaliuose, yra „Sidabrinės gervės“ – kasmetinio Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimo, skiriamo labiausiai nusipelniusiems aktoriams, režisieriams, kino meno specialistams, – nominantai ir laureatai. Vakaro dalyviai turėjo galimybę daug ko paklausti savo svečių ir išgirsti atsakymus, įdomius komentarus, pasakojimus.
Tokie renginiai antradieniais dar kvies ir šį, ir kitą mėnesį. Jie dovanos progą pamatyti filmus „Second Hand“ (rež. Artūras Jevdokimovas) ir „Išgyventi vasarą“ (rež. Marija Kavtaradzė), susitikti su jų kūrėjais.
Lietuviško kino vakarai organizuojami jau antrus metus. Pernai Radviliškio mieste ir rajone buvo parodyti tokie filmai kaip „Šventasis“ (rež. Andrius Blaževičius), „Kvėpavimas į Marmurą“ (rež. G. Beinoriūtė), „Šaltos ausys“, „Zikaras. Laisvės paminklo kūrėjas“ (rež. Linas Mikuta).
Seansus ir susitikimus miestui dovanoja Lietuvos samariečių Radviliškio skyrius. Pagrindinis rėmėjas – Radviliškio rajono savivaldybė. Projekto partneris – Radviliškio Viešoji biblioteka.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą