2019 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Amerikos lietuvės dovana Radviliškiui


Lapkričio 30 dienos rytmetį Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje įvyko mažųjų radviliškiečių ir jų tėvelių susitikimas-praktinis užsiėmimas su Dana Vainauskiene iš JAV. Amerikos lietuvė, daug metų dirbanti su tenykščiais lietuviukais, geranoriškai sutiko pasidalyti savo patirtimi ir su mūsų miesto bibliotekos lankytojais, miesto lopšelių-darželių auklėtojomis
D. Vainauskienė pristatė savo sukurtą ankstyvojo ugdymo programą, skirtą 2–3 metų vaikučiams.
Šia programa, pravedama D. Vainauskienės, jau trečius metus džiaugiasi Bostono miesto gausus būrelis lietuviukų bei jų tėvai ir seneliai. Programa turi daug tikslų – žaidybine forma įtraukti vaikus į struktūralizuotą veiklą, padrąsina vaikučius išbandyti naujų dalykų, ugdyti savarankiškumą, kūrybiškumą. Bene svarbiausias siekis – šeimų bendruomeniškumo stiprinimas, ankstyvojo švietimo pagrindai: spalvos, judesys, ritmika, etnokultūrinio paveldo pradmenys. Tai ankstyvajam amžiui pritaikyti lietuvių liaudies žaidimai, dainelės, skaičiuotės, žaidinimai. Ugdomas bendradarbiavimas, draugiškumas, pagarba, tradicijų mokymasis.
Ši programa nebūtų pasiekusi Radviliškio, jei Radviliškio viešosios bibliotekos Žaislotekos nuolatinė rėmėja Elona Vaišnienė. Nuoširdžiai dėkojame jai bibliotekos darbuotojų ir lankytojų tėvelių vardu už šį susitikimą ir už priemones, padovanotas būsimiesiems  „Vabaliukų“ projekto dalyvių užsiėmimams. 
Žinoma, esame labai dėkingi ir D. Vainauskienei, kuri atvyko pas mus iš toli  ir su didžiuliu atsidavimu, begaliniai nuoširdžiai vedė tokį naudingą, puikių įspūdžių ilgam palikusį užsiėmimą.

Radviliškio viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą