2019 m. gruodžio 3 d., antradienis

Beinoravoje – renginių diena


Lapkričio 29 d. Beinoravos biblioteka pakvietė net į du renginius. Pirmasis – adventinių vainikų edukacija. Pinti vainikus ir juos dekoruoti mokė beinoravietė Zita Kriaučiūnienė, gamtos grožio puoselėtoja, daug metų savo meistriškais floristiniais darbais papuošianti visas Beinoravoje vykstančias šventes.
Norintieji galėjo pasigaminti po adventinį vainiką. Renginio metu bibliotekininkė Rima Lukoševičiūtė papasakojo apie šio ramybės ir susikaupimo laikotarpio reikšmę, tradicijas, papročius bei uždegtų adventinių žvakelių prasmę. Po to vyko protmūšis. Kas atidžiai klausėsi pasakojimo apie adventą, tiems buvo visai nesunku atsakyti į bibliotekininkės pateiktus klausimus. Už teisingus atsakymus laukė prizai. Labai džiugu, kad į vainikų pynimo edukaciją įsijungė ir jaunimas. Tai suteikia vilties, kad jauni žmonės tęs ir puoselės senąsias lietuvių tradicijas, to mokys ir savo vaikus.
Tą pačią dieną beinoraviečiai rinkosi į Juozo Tumo-Vaižganto 150-ųjų gimimo metinių paminėjimą „Prie žemiškos laimės ir tiesos vedęs išpažintojus“. Renginio metu susirinkusieji buvo supažindinti su Juozo Tumo-Vaižganto biografija, gyvenimo ir kūrybos faktais. Vėliau laukė dokumentinio filmo „Tumo kodeksas“ peržiūra. Žiūrovams buvo įdomu tokiu būdu patraukliai ir suprantamai susipažinti su vieno ryškiausių ir iškiliausių XX a. pirmos pusės šviesuomenės atstovų, kunigo, lietuvių literatūros prozininko, publicisto, literatūros istoriko ir kritiko, pedagogo, tautinio atgimimo ir moderniosios kultūros reiškėjo asmenybe, kuri savo veikla, tolerancija, optimizmu bei energija pelnė pagarbą ir neprilygstamą populiarumą.

Viešosios bibliotekos inf.
R. Lukoševičiūtės nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą