2019 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Bibliotekai įteikta premija už geriausią kultūrinės edukacijos projektą

Gruodžio 5 d. Šiaulių mieste vyko tradicinis renginys – Šiaulių koncertų salėje „Saulė“ iškilmingai įteiktos 2019 m. kultūros ir meno premijos bei 2020 m. jaunojo menininko stipendijos. Premija už 2019 m. geriausiai parengtą ir įvykdytą kultūrinės edukacijos projektą Šiaulių mieste skirta Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešajai bibliotekai.

Premija skirta už ŠAVB 2019 m. vykdytą novatorišką projektą „Kultūra ant slenksčio: kultūrinė kiemų intervencija“, kuris kol kas yra vienintelis toks projektas šalyje. Jo metu žymūs rašytojai ir kultūros veikėjai atvyksta į miesto daugiabučių kiemus ir diskutuoja visuomenei aktualiomis temomis.
Atsiimdamas apdovanojimą ŠAVB direktorius prof. dr. Bronius Maskuliūnas pabrėžė visų, prisidėjusių prie projekto sėkmės, svarbą: „Dėkojame Lietuvos kultūros tarybai ir Šiaulių miesto savivaldybei, be kurių paramos Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka į kiemus nebūtų išėjusi. Ačiū šiauliečiams, kurie atsiliepė į bibliotekos kvietimą ir į tuos kiemus išėjo. Ačiū Šiaulių miesto kultūros tarybai, kuri suprato sumanymą ir jį įvertino. Ir svarbiausia – ačiū visai projekto komandai, kuri šį sumanymą pavertė kūnu.“ Direktorius pažadėjo, kad Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka ir toliau išliks „be sienų“ ir su naujomis savo kūrybinėmis idėjomis belsis į šiauliečių duris.
I. Slonksnytės ir A. Staponkaus nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą