2019 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Pakiršinyje atidengta atminimo lenta ir užbaigtas projektas

Įprasmindama 2019-uosius, Vietovardžių metus, Radviliškio viešoji biblioteka įgyvendino projektą „Nepareisim kaimų takeliu...“ Jis užbaigtas, Baisogalos seniūnijos Pakiršinio dvaro parke atidengiant atminimo lentą išnykusiems kaimams atminti. Tai buvo paskutinis toks renginys iš vykusiųjų keturiose rajono seniūnijose.

Darganotą lapkričio 29-osios popietę Pakiršinio dvare susirinko rajono Savivaldybės, Baisogalos seniūnijos, Etninės kultūros ir amatų centro, Radviliškio viešosios bibliotekos, moksleivijos  atstovai. Jiems papasakota apie projektą, jo veiklas ir tikslus. Dvaro parke išnykusiems seniūnijos kaimams atminti skirtą lentą atidengė Radviliškio rajono savivaldybės Etninės kultūros ir amatų centro direktorė Elžbieta Karaliūtė ir Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Marcinkienė.
Radviliškio rajono Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjas Vytautas Simelis pasidžiaugė bibliotekos įgyvendintu  projektu, jos siekiu išsaugoti krašto paveldą, įamžinant senuosius vietovardžius.
Renginyje padėkota seniūnijai, rėmėjams, projekto įgyvendintojams, šventės dalyviams.
Viešosios bibliotekos projektas „Nepareisim kaimų takeliu...“ baigtas. Ankstesniais jo įgyvendinimo etapais išleista knyga „Paslaptingi senovės bylojimai. Radviliškio krašto legendos ir padavimai“, surengta konferencija „Ką paliksime ateities kartoms?“ Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą