2020 m. vasario 24 d., pirmadienis

Įspūdžiai iš Vilniaus knygų mugės 2020

Akmenės rajono bibliotekininkai vyko į 21-ąją Vilniaus knygų mugę, Bičiulių dieną, dalyvavo įvairiose diskusijose, renginiuose, įsigijo naujų knygų, susipažino ir pabendravo su rašytojais, poetais, dailininkais, filosofais, dainininkais.

Šortai – dvidešimt pirmosios Vilniaus knygų mugės naujiena. Tai literatūrinės dvikovos, kurių metu  aptariamos knygos, išleistos ne seniau nei prieš metus.
Šiame Forume dalyvavo rašytojas, poetas, vertėjas kraštietis Vidas Morkūnas, dalijosi mintimis apie pernai metais išleistą knygą „Pakeleivingos stotys“, apie savo kūrybą. Savo kūrybą, knygą „Tarp“  šiame forume pristatė poetas, vertėjas Rimas Užgiris ir kt.
Bibliotekininkai lankėsi „Bibliotekų erdvėje“ ir dalyvavo įvairiose edukacinėse renginiuose. Viena iš prasmingiausių edukacijų buvo „Kas yra biblioterapija“. Apie šią edukaciją mintimis dalinosi profesorė Daiva Janavičienė.
Įspūdingas susitikimas Vilniaus knygų mugėje buvo su rašytoju, kompozitoriumi Stanislavu Stavickiu Stano ir jo išleista nauja knyga „Kodėl aš“. Tai autobiografinė kompozitoriaus ir rašytojo knyga. 1 Euras nuo kiekvieno parduoto šios knygos egzemplioriaus skiriamas pagalbos onkologiniams ligoniams  asociacijai (POLA).
Su įdomumu forume klausytasi diskusijos „Spausdintas tekstas: kas išlaiko laikraščius ir žurnalus gyvus interneto eroje?“ Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ padovanojo Viešajai biblioteka vaikiškų knygų.

Akmenės rajono savivaldybės 
viešosios bibliotekos direktorės Z. Sinkevičienės inf.
D. Markulienės nuotr.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą