2020 m. vasario 17 d., pirmadienis

Laisvės diena švęsta kitaip


Kiek kitaip nei anksčiau šiemet Vasario 16-ąją šventė Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka.
Vasario 13-ąją į savo šventinį renginį „Geltona, žalia, raudona“ ji pasikvietė kitų miesto bendruomenių komandas: Pagalbos šeimai centro, Lizdeikos gimnazijos, Vinco Kudirkos progimnazijos, Gražinos pagrindinės mokyklos, sveikuolių klubo „Atgaja“, Trečiojo amžiaus universiteto.

Visi pakiliai ir jaukiai susisėdo prie šventiškai įsirengtų staliukų, ant kurių akis traukė neįprasti patiekalai. Juos komandos pačios pasiruošė tokius ir taip, kad šie atlieptų vakaro temą ir mūsų laisvės spalvas.
Šventė prasidėjo muzikine programa – patriotinių dainų puokštę padovanojo radviliškiečių suaugusiųjų ir mažųjų atlikėjų vokalinis ansamblis „Radviliukai“, vadovaujamas Dovilės Pranaitytės.
Po to renginio vedėja Vaida Balčiūnaitė susirinkusiesiems akcentavo švenčiamos istorinės datos reikšmę, svarbą Lietuvai ir kiekvienam jos piliečiui, priminė pagrindinius šios laisvės dienos simbolius. Dalyviams pasiūlyta drauge pasvarstyti apie geltonos, žalios, raudonos ir kitų spalvų mūsų valgomą maistą, įtaką mūsų organizmui, sveikatai, nuotaikoms. Savotiška tų svarstymų gide buvo Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro virėjų profesijos mokytoja Daiva Petrauskienė. Ji žodžiu ir skaidrėmis aiškino vakarui parinktą temą „Maistas ir spalvos“.
Tada beliko tai, kas išgirsta, sulyginti su tuo, kas savo valandos laukė ant komandų šventiškų staliukų. Kiekvieną jų ir pagamintus teminius valgius išradingai, linksmai, kartu informatyviai pristatė visų dalyvavusių bendruomenių atstovai. Čia pat, nuotaikingai vakarojant, tais skanumynais vaišintasi, dalytasi ir receptais, ir patiekalais. O pastarųjų šiam renginiui buvo sugalvota pačių įvairiausių – nuo fondiu iki sumuštinių, nuo įdarytų iki keptų, kuo gražiausiai patiektų ir papuoštų,  visi – trijų išskirtinės šventės spalvų.
Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, sumaniusi neįprastai švęsti istorinę mūsų valstybei datą, padėkojo dalyviams už paremtą iniciatyvą ir parodytą kūrybiškumą. Bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė visoms komandoms, svečiams įteikė padėkos raštus.

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą