2020 m. vasario 11 d., antradienis

Paminėta šv. Agotos diena

Vasario 5–6 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Gvazdikų takas 8) vyko edukaciniai renginiai „Skalsioji duonos riekelė“. Šiuose bibliotekos  renginiuose lankėsi Šiaulių  miesto Gegužių progimnazijos antrų  klasių mokiniai kartu su mokytoja Kristina  Vaidiliene ir Diana Urboniene, Šiaulių miesto  lopšelio-darželio „Gintarėlis “, „Kodėlčiukai“ ir „Boružėlės“ grupių ugdytiniai lydimi auklėtojos Editos Silvanavičienės ir Renatos Gindrėnės bei meninio ugdymo mokytojos Aušros Jankauskienės.


Edukaciniuose  užsiėmimuose vaikai sužinojo, kiek daug reikia paplušėti, kad duonelė atsirastų ant mūsų pietų stalo. Edukacijų dalyviai susipažino, kokie yra javai, galėjo juos palyginti, pauostyti, paragauti. Renginiuose buvo aptarti duonos kepimo papročiai bei senoviniai įrankiai, kurie  naudojami gaminant duoną. Su dideliu susidomėjimu vaikai lietė medinę ližę, geldą, kurias į biblioteką atsinešė mokytoja Kristina Vaidilienė.
Vėliau visi klausėsi sekamų pasakų apie duonos auginimą. Vaikai buvo išmokę daug priežodžių, patarlių, mįslių, minklių, noriai dalinosi savo išmintimi. Mažieji bibliotekos lankytojai deklamavo eiles, Šiaulių miesto lopšelio-darželio „Gintarėlis“ dainorėliai visus džiugino dainelėmis apie duonelę.
Užsiėmimų pabaigoje visi vaikai ragavo ruginės, kvietinės duonos. Dėkojame  UAB „Verbūnų duona“ kepėjams už gardžiai iškeptą duonelę, už skalsias vaišes. Skani buvo ši duonužė!

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą