2020 m. kovo 2 d., pirmadienis

Kaip trys paršeliai laimės ieškojo


Kaip trys paršeliai laimės ieškojo

Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Šeduvos filiale vasario 26 dieną Šeduvos bibliotekoje vyko vaikams skirta popietė „Kaip trys paršeliai laimės ieškojo“. Joje dalyvavo Šeduvos pradinės mokyklos trečiokai, atlydėti jų mokytojos Linos Paškevičienės.
Renginyje bibliotekininkės Asta Tamošiūnienė ir Rūta Vilkaitė susirinkusiuosius pakvietė pasidalyti mintimis, ką jiems reiškia laimė. Pasirodo, vieniems tai – būti sveikiems, kitiems – gauti kažką labai trokštamo, dar kitiems – padaryti namų darbus ir po to veikti ką tik nori... Vėliau mokiniai buvo pakviesti „surasti laimę“ – pažaisti klausimų ir užduočių žaidimą. Pasiskirstę į grupes, jie turėjo atsakyti į parengtus klausimus apie puikiai pažįstamus knygų herojus, įveikti įvairias kliūtis. Žaidimo finale kiekvienas buvo apdovanotas mažyčiu ir saldžiu laimės gabalėliu. Juk, kaip nutarė patys popietės dalyviai, saldainiai tikrai yra laimė.

Tarpukario meilės laiškai

Vasario 27-ąją Šeduvos bibliotekoje lankėsi Šeduvos gimnazijos mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Diana Variakojiene. Čia tą šaltoką dieną jų laukė jaukus, romantiškas renginys.
Lankytojai buvo pakviesti pasišildyti karšta arbata ir pasiklausyti gimnazistų paruošto literatūrinio etiudo „Tarpukario meilės laiškai“. Tai susirinkusiuosius nukėlė į tarpukario Lietuvą, kartu nostalgiškai priminė jiems savas praėjusias dienas. Skaitomi iki šių dienų išlikę ir išsaugoti įsimylėjėlių vienas kitam rašyti laiškai dvelkė nuoširdžiu ilgesiu, viltimi ir begaline meile. Nuskambėję popietėje, jie vėl atgulė į senovinę skrynią, kuri juos saugos ateities kartoms.

Šeduvos filialo inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą