2021 m. liepos 14 d., trečiadienis

Pakruojyje renginių ciklu paminėtas poetas Vytautas Mačernis

Pakruojo r. savivaldybės  Juozo Paukštelio viešoji biblioteka organizavo šventinių renginių ciklą, skirtą poeto Vytauto Mačernio 100-osioms metinėms.Viešosios bibliotekos skaitykloje  nuo vasaros pradžios veikianti  dokumentų paroda  „Poezijos genijus filosofo širdim“ – pirmasis ciklo renginys, kviečiantis skaitytojus susipažinti su mylimo poeto kūryba, gyvenimu.

Birželio pirmosiomis dienomis  pakruojiečiai  buvo pakviesti  ir  į dokumentinio filmo apie V. Mačernį peržiūrą  Pakruojo sinagogoje.  Organizuojant renginius bendradarbiauta su Pakruojo kultūros centro dailės studija (vadovė Laimutė Veličkienė).  Tad,  tą patį vakarą, po filmo peržiūros Getautų vienkiemyje (Pakruojo r.), pas svetingus jo šeimininkus Ingridą ir Gintarą Šurnas vyko dailės pleneras, kurio pagrindinis  tikslas –  „perkelti“  Vytauto Mačernio eiles į drobes.

Birželio 17-ąją miesto Vienybės aikštėje prie fontano  kvietė ne tik šio plenero rezultatas – vienos dienos tapybos darbų paroda „Vizijos“, bet ir literatūrinė-muzikinė  kompozicija  „Aš pažinau karalių tavyje“. Popietėje  Vytauto  Mačernio poeziją bei laiškus skaitė aktorius  Andrius Bialobžeskis.  Buvo labai jautru ir įtaigu. Nuoširdžių žodžių aktoriui ir renginio organizatoriams nestokojo Pakruojo r.  savivaldybės Kultūros, viešųjų ryšių ir paveldosaugos skyriaus vedėja Renata Budrienė, savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Gintaras Šurna. Pasak jų,  tai džiugus susitikimas po ilgai užsitęsusio karantino apribojimų,  įprasminant neeilinės asmenybės  atminimą. Organizatoriai dėkojo  pagrindiniam renginio  rėmėjui   UAB „Robusta“,  centro dailės studijos lankytojoms – plenero dalyvėms,   Ingritai ir Gintarui Šurnoms,  savaitgaliui užleidusiems  sodybą, kad V. Mačernio kūryba būtų įamžinta ne tik knygose, bet ir drobėje, Pakruojo kultūros centro kolektyvui, padėjusiems  organizuoti popietę.

Liepos 12 d. poetui  Vytautui Mačerniui skirta paroda „Vizijos“ iš Vienybės aikštės persikėlė į Pakruojo sinagogą (Kranto g. 8) ir čia lankytojų lauks iki liepos 31 d.

Judita Jereckienė
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja, renginių ciklo organizatorė

Nuotr. Nijolės Padorienės, Rimos Livanienės






1 komentaras:

  1. Aš labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi galėdamas čia dalintis šiuo nuostabiu, nuostabiu ir nepaprastu liudijimu, tiesiog negaliu patikėti, kad mano buvęs žmogus yra čia su manimi, maldaujantis už visus savo blogus darbus, pasakojantis, kaip jis visą laiką jautėsi tuščias jis buvo toli, paliko mane ir mane labai įskaudino po skyrybų, įvykusių prieš kelis mėnesius. Ir visas šis stebuklas įvyko iškart po to, kai paprašiau daktaro EGWALI pagalbos, šiandien esu laimingiausia moteris pasaulyje, sakyčiau, kad vėl turėčiau šalia savo buvusįjį. Tai stebuklas man ir mano šeimai, ir amžinas malonumas bei linksmumas. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kaip išreikšti savo dėkingumą ir dėkingumą daktarui EGWALI. Aš labai rekomenduoju jį, jei jums reikia skubios pagalbos, nes tai garantuota, patikėkite manimi.
    Siųskite jam el. Laišką šiandien /dregwalispellhome@gmail.com arba per
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti