2021 m. rugpjūčio 16 d., pirmadienis

Žolinė Sidabrave


Rugpjūčio 14 dieną Sidabrave atšvęsta Žolinė. Joje sulaukta svečių – Seimo nario Antano Čepononio ir Radviliškio savivaldybės administracijos direktorės Jolantos Margaitienės.

Renginyje, kurį vedė tenykštė kultūros darbuotoja Daiva Staškūnienė ir bibliotekininkė Jūratė Kurandienė, priminta, kad Žolinė – tai laikas, kuris žymi vasaros ir rudens sandūrą, simbolizuoja lauko darbų pabaigą, gamtos gėrybių gausą. Katalikų Bažnyčia šią dieną švenčia Švč. Mergelės Marijos ėmimą į dangų. Todėl ta proga bažnyčiose vyksta Žolinės atlaidai. Sidabraviečių svečiai ir aktyviausi gyventojai iš suneštų lauko ir darželio gėlių nupynė vainiką, kuris papuošė šventę.

Renginyje skambėjo Baisogalos moterų vokalinio ansamblio dainos, grojo Vidmantas Baltrūnas iš Beinoravo krašto Dausų kaimo. Šeimininkės ant laužo iškepė kiaušinienę iš 100 kiaušinių, kurių parūpino Sidabravo bendruomenės pirmininkė Vaiva Kaklauskienė.

Kokia šventė be atrakcijų, žaidimų, šokių ir mįslių. Į varžybas, kitas pramogas buvo įtraukti ir dideli, ir maži. Gerų emocijų, pakilios nuotaikos niekam netrūko.

 

Sidabravo bibliotekos informacija

 Nuotraukos Vaivos Kaklauskienės


Žolinės šventėje derliaus simbolį – duonos kepalą – prariekė Seimo narys A. Čepononis. Šalia stovi bibliotekininkė J. Kurandienė ir kultūros darbuotoja D. Staškūnienė.


Sveikinimų sidabraviečiams atvežė  Seimo narys A. Čepononis ir Radviliškio r. sav. administracijos direktorė J. Margaitienė 

1 komentaras:

  1. Aš labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi galėdamas čia dalintis šiuo nuostabiu, nuostabiu ir nepaprastu liudijimu, tiesiog negaliu patikėti, kad mano buvęs žmogus yra čia su manimi, maldaujantis už visus savo blogus darbus, pasakojantis, kaip jis visą laiką jautėsi tuščias jis buvo toli, paliko mane ir mane labai įskaudino po skyrybų, įvykusių prieš kelis mėnesius. Ir visas šis stebuklas įvyko iškart po to, kai paprašiau daktaro EGWALI pagalbos, šiandien esu laimingiausia moteris pasaulyje, sakyčiau, kad vėl turėčiau šalia savo buvusįjį. Tai stebuklas man ir mano šeimai, ir amžinas malonumas bei linksmumas. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kaip išreikšti savo dėkingumą ir dėkingumą daktarui EGWALI. Aš labai rekomenduoju jį, jei jums reikia skubios pagalbos, nes tai garantuota, patikėkite manimi.
    Siųskite jam el. Laišką šiandien /dregwalispellhome@gmail.com arba per
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti