2022 m. gruodžio 6 d., antradienis

Pristatyta fotografijų paroda „Ievos žydėjimas“

Gruodžio 3 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko Ritos Daukšaitės autoportretų parodos „Ievos žydėjimas“ pristatymas. Renginio metu parodytas meninis performansas, kurį režisavo aktorė Gintarė Čepukonytė pagal Simonos Smirnovos muziką.

Parodos autorės autoportretų kūrybiniai eksperimentai prasidėjo per karantiną. Kurti paskatino ir dvi asmeninės netektys. Tai autorei buvo kaip saviterapija, padėjusi pažinti savo kūną, jausmus. R. Daukšaitė parodos lankytojams atviravo, jog šie darbai padėjo jai, kaip kūrėjai, priimti save visokią – be nustatytų stereotipų ir normų, nusiplėšiant nuo savęs estetikos, simpatiškumo kaukes.

Paroda „Ievos žydėjimas“ – tai kūrėjos parodytas noras suskaldyti ribą tarp įprasto asmenukių darymosi ir fotografijos portreto meno, kurį ėmėsi daryti pati fotografė. Todėl R. Daukšaitė savo darbuose – ir modelis, ir idėjos bei kompozicijos kūrėja.

Po meninio pasirodymo autorė parodos lankytojus vaišino obuoliais, pasakojo jiems apie savo darbus, jų atsiradimo istorijas, kūrybines idėjas.

Šį savęs pažinimą autoportretų autorė skiria savo gerai draugei Ievai Šėrytei atminti.

Parodą Viešojoje bibliotekoje bus galima lankyti iki kitų metų sausio 3 dienos.

 Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.






1 komentaras:

  1. Ačiū už viską, daktare Makha! Kai susisiekiau su jumis, kad padėtumėte man nustoti skirtis su vyru, mano vyras nustojo pildyti skyrybų dokumentus ir dabar viskas yra daug geriau. Kaip sakei, visas skyrybų procesas buvo atšauktas, mano santuokoje problemų kėlusi bloga moteris paliko mano vyrą, o dabar kartu esame labai laimingi. Šia gyvenimo patirtimi dalinuosi su visais, kurie susiduria su panašiais iššūkiais santykiuose, santuokoje ar bet kokiais kitais klausimais. , galite susisiekti su gydytoju Makha per WhatsApp +1 (815) 564-3618
    Ji puikiai moka šiuos burtus:
    * meilės burtai
    * santuokos burtai
    * pinigų magija
    * gražus burtas
    * sėkmės burtai
    * Sekso patrauklumo burtai
    * AIDS gydymo magija
    * Kazino urvas
    * Pašalinti prakeikti urvai
    * Apsauginis burtas
    * loterijos magija
    * Laimės burtai
    * Vaisingumo burtai
    * Telekinezės žiedas 💍
    paštas: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    AtsakytiPanaikinti