2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

„Poezijos pavasaris 2013“ Joniškyje


Paskutiniąją pavasario dieną – gegužės 31-ąją  Joniškio krašte plazdeno  tradicinio – 49-ojo tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris 2013“ paukštė. Joniškyje ir Žagarėje vyko „Poezijos pavasario 2013“ renginiai. Poezijos pavasario svečius pasitikome Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje. Susitikti su joniškiečiais atvyko poetai: Vladas Braziūnas, Alma Karosaitė, Ona Mikalauskienė, Sara Poisson, Arūnas Spraunius, Pascal Riou (Prancūzija), poetas ir vertėjas Tomas Taškauskas ir aktorė Gražina Urbonaitė. Atvykusius svečius pasveikino rajono mero pavaduotojas Gintaras Gadliauskas, rajono tarybos narys Romualdas Franckaitis ir bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė.
Su atvykusiais kūrėjais surengta poezijos valanda Joniškio žemės ūkio mokykloje ir popietė „Poeziją sutinkam žydint sodams baltai“  Žagarės miesto bibliotekoje.
Baigiamasis poetinių atsivėrimų vakaras su svečiais įvyko Joniškio kultūros centre. Salėje „Po palme“ skambėjo vieno ryškiausių dabarties poetų Vlado Braziūno eilės, visus smagiai nuteikė eilėraštis apie pasvalietišką alų tarmiškai.
Susimąstymui nuteikė iš Prancūzijos atvykusio Pascal Riou lyrika apie krikščioniškąsias vertybes prancūzų ir lietuvių kalbomis bei poeto ir vertėjo Tomo Taškausko tekstai lietuviškai.
Nors salėje vaikų ir nebuvo, tačiau vaikystę visiems priminė lyriškoji poetė Alma Karosaitė. Eiles iš naujausios poezijos rinktinės „Atskambiai“ skaitė mūsų garbioji joniškietė Onutė Mikalauskienė. Abejingų nebuvo moderniai Arūno Sprauniaus eilių ironijai ir Saros Piosson tekstų santūrumui.
Išraiškinga klasikos kalba į klausytojų širdis prabilo lietuviško žodžio puoselėtoja, aktorė Gražino Urbonaitė.
Poezijos vakarui labai pritiko ir ypač svečius sužavėjo jausmingos romansų grupės „Ašalia“, vadovaujamos Ritos Balčiūnienės, atliekamos dainos. Poetas Tomas Taškauskas net paprašė Ritos, ar neturi dainos apie kerėtoją teksto prancūziškai.
Dėkojame romansų grupei ir jų vadovei Ritai, taip pat Žagarės gimnazijos gitaristų ansambliui ir jų vadovui Aleksui Kruopiui  už puikius muzikinius intarpus renginiuose.

Pagrindiniai Poezijos pavasario renginių organizatoriai: VšĮ „Rašytojų klubas“, Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, literatų klubas „Audruvė“. Už paramą dėkojame rajono savivaldybei, Žemės ūkio mokyklai, verslininkei Valerijai Kazimieraitienei. 



Poezijos pavasario 2013“ svečių vakaras Joniškio kultūros centre



Popietė Žagarės miesto bibliotekoje. Skaito aktorė Gražina Urbonaitė


Visus sužavėjo romansų grupė „Ašalia“ (vadovė Rita Balčiūnienė) 


Baigiamojo poezijos vakaro akimirka. 
Joniškiečiams už svetingumą dėkoja poetas Vladas Braziūnas

 

Po susitikimo vakaro su tarptautinio poezijos festivalio 
„Poezijos pavasaris 2013“ svečiais  

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą