2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka miesto dienos šventėje


      Liepos 5- 7 d. Joniškis šventė miesto dieną. Į  gausią šventės renginių panoramą įsijungė ir Jono Avyžiaus viešoji biblioteka. Šių metų miesto šventės tema –„Joniškis – pasakų ir legendų miestas“.
       Liepos 6-osios rytą bibliotekos kolektyvas, pasipuošęs bibliotekos vėliava ir pasakų personažais, dalyvavo šventinėje miestelėnų eisenoje.
      Tos pačios dienos popietę bibliotekoje pristatyta nauja poetės, Rašytojų sąjungos narės, Joniškio garbės pilietės, Onos Mikalauskienės-Kubiliūtės septynioliktoji eilėraščių knyga „Atskambiai“.
     Sutiktuvėse posmus iš naujos knygos skaitė Joniškio „Aušros“ gimnazijos moksleivė Daiva Silkytė, bibliotekos darbuotoja Rita Mačiukienė, o muzikos pedagogas Gintaras Mikalėnas eilėms pritarė gitaros garsais.
     Knygos leidėjas, redaktorius, Šiaulių universiteto docentas dr. Stasys Tumėnas džiaugėsi, kad jau antrą kartą pavyko suderinti autorės ir leidyklos norus bei  pageidavimus. „Aštuonioliktoji  knyga turėtų būti kūrybos rinktinė“, –  linkėjo svečias poetei.
     Mokytoja Nijolė Vaičiulytė-Mykolaitienė pastebėjo poetės eilių  jaunatviškumą, taip pat gebėjimą iš jau buvusių minčių, posmų sukurti visai naują eilėraštį. Toks yra „Dosnumas“, dedikuotas gerai bičiulei Onai Gendvilienei, kuri jau ne vieną poetės eilėraštį yra pavertusi skambia daina. O. Mikalauskienės – Kubiliūtės „Kraštiečių valsas“ seniai tapo antruoju joniškiečių himnu.
      Poetę sveikino jos bičiuliai ir gerbėjai,  Joniškio rajono valdžios atstovai – savivaldybės tarybos nariai Romualdas Franckaitis ir Vidutė Petraitienė, bibliotekos direktorė Jovita  Šimkevičiūtė, „Audruvės“ literatų klubas.
      Muzikinę dovaną poetei atvežė Skaistgirio saviveiklininkai:  Birutė Dauginytė,   Jolanta Rapečkaitė-Gižienė ir Vytautas Liulys.
      Poetė, sulaukusi daug sveikinimų, padėkų ir gražių atsiliepimų, kaip visada, kuklinosi: „negaliu viskuo tikėti, ką sakote, – juokavo ji. Tačiau tikslas – pasiekti klausytojų, skaitytojų širdis, mintis, rasti „atskambius“ jų sieloje buvo pasiektas.
     Taip pat miesto dienos šventės proga Viešosios bibliotekos langus puošė fotografijų paroda „Įstabioji Portugalija. Madeiros sala“. Nuotraukų autoriai:  Jurgita Vilčiauskaitė ir Gediminas Mitrikevičius.

  Violeta Vilčiauskienė 

 Joniškio bibliotekininkai šventinėje eisenoje


 
Poetės O.Mikalauskienės – Kubiliūtės naujos knygos „Atskambiai“ sutiktuvės bibliotekoje 

 
 Poetė  O.Mikalauskienė – Kubiliūtė

 
Eiles iš knygos skaito Rita Mačiukienė ir Daiva Silkytė, gitara pritaria Gintaras  Mikalėnas 

 
Kalba leidėjas, ŠU docentas dr. Stasys Tumėnas 

 
Skaistgirio saviveiklininkų muzikinė dovana

 
Renginio dalyviai
 
 Fotografijų paroda „Įstabioji Portugalija. Madeiros sala“ viešosios bibliotekos languose


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą