2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Pristatyta nauja knyga




Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė parengė ir išleido literatūrinę-bibliografinę rodyklę „Literatūrinė rudens paletė“, skirtą Stasės Niūniavaitės vardo literatūrinės premijos  laureatams ir jų kūrybai bei režisierės ir literatės S.Niūniavaitės 90-osioms gimimo metinėms paminėti.
Nuo 2004 metų per „Poezijos rudens“ šventę Viešojoje bibliotekoje teikiama režisierės, poetės, ilgametės Viešosios bibliotekos skaitytojos Stasės Niūniavaitės literatūrinė premija.
Literatūrinėje – bibliografinėje rodyklėje pateikta S.Niūniavaitės vardo literatūrinės premijos laureatų  2004-2012 metų kūryba, straipsniai iš Akmenės rajoninio laikraščio „Vienybė“, „Šiaulių kraštas“, „Gintaro gimtinė“, „Tarp knygų“.
Literatūrinėje – bibliografinėje rodyklėje atsispindi Stasės Niūniavaitės biografija, jos kūryba, bibliografija.
Atidžiai ir su meile paruošta bibliografinė-literatūrinė rodyklė, saikingai papildyta tiek iškiliosios režisierės Stasės Niūniavaitės, tiek poetų – jos vardo premijos laureatų kūryba, tikrai bus naudinga ne tik bibliotekų ar kultūros darbuotojams, bet ir literatūrinių kompozicijų kūrėjams, ir literatų klubų vadovams, ir visiems kitiems, pamilusiems įtaigų eiliuotąjį žodį.
 
Akmenės rajono savivaldybės
Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja
Dalė Taraškevičiūtė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą