2013 m. spalio 23 d., trečiadienis

VYKO SEMINARAS BIBLIOTEKININKAMS


 Spalio 15 dieną Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko seminaras rajono bibliotekininkams, kurį organizavo bibliotekos administracija.
Seminarą pradėjo viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė, kuri apžvelgė pagrindines bibliotekų veiklos kryptis, uždavinius, naujoves, aktualijas, pristatė 2014 metų gaires bibliotekoms.
Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Dalė Taraškevičiūtė kalbėjo apie tekstines ataskaitas ir jų rengimo metodiką, gyventojų mokymą ir konsultavimą bibliotekose bei kraštotyros veiklą.
Informacinių technologijų specialistas Saulius Lipkinas  supažindino su naujų informacinių technologijų (multimedijos įranga) naudojimu, pademonstravo praktiškai, kaip su jomis dirbti.
Viena iš seminaro temų - netradicinės darbo formos bibliotekose. Klubai, būreliai veikiantys visose rajono bibliotekose  užima suaugusiųjų ir vaikų laisvalaikį, įtraukia į įdomią veiklą, sudomina ir skatina daugiau skaityti, ugdo bendravimo įgūdžius. Viešojoje bibliotekoje įsikūręs Akmenės krašto literatų klubas „Žiemgalija“, viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje veikia vaikų klubas „Pasaka“ ir dramos būrelis.
Bibliotekose rengiamos netradicinės parodos: fotografijos, siuvinėtų darbų,  grafikos darbų, piešinių, karpinių, rankdarbių, įvairių darbelių, puokščių  ir kt.
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė pristatė naują rubriką „Pasidalinkime darbo patirtimi“. Ši rubrika taps tradicine ir kiekvienas bibliotekos darbuotojas kolegoms pristatys savo veiklą. Direktorė padėkojo Papilės miestelio K.Narščiaus bibliotekos-filialo vyr. specialistei Rimai Karalienei, bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vadovei Onai Janionienei  už projektų rengimą, įgyvendinimą ir pakvietė pasidalinti šia patirtimi.
Papilės miestelio K. Narščiaus bibliotekos - filialo vyr.specialistė Rima Karalienė papasakojo apie Kultūros rėmimo fondui parengtą ir laimėtą projektą „Nagrubi mūsa tarmie – tikra rupi, kaip rugėni douna“, skirtą Tarmių metams, apie projekto vykdymo etapus, parodė videoreportažus.
Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vadovė Ona Janionienė papasakojo  apie eilę metų vykdomą projektą „Sveikata-brangiausias turtas“. Į šį projektą įtraukti  Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Akmenės viltis“ nariai.
Kruopių kaimo bibliotekos-filialo vyr.specialistė Rima Urmonienė papasakojo apie vaikų klubo „Laisvalaikis šalia knygos“ veiklą bei apie naujai įsikūrusį literatų klubą „Kruopelė“, apie kasmet su vaikais  rengiamas  išvykas po gimtojo kaimo apylinkes, ekskursijas su socialinės rizikos vaikų grupe.
Apie pirmuosius darbo žingsnius bibliotekoje papasakojo Kivylių kaimo bibliotekos-filialo vyr. specialistė Roma Kristinaitienė bei Pakalniškių kaimo bibliotekos - filialo vyr. specialistė Regina Paulauskienė, pasidalino  savo planais ir kūrybiniais sumanymais ateičiai.
Seminaro pabaigoje vyko diskusijos.
 

Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą