2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

Susidomėjimo sulaukęs projektas



Baigiasi 2013 metai, šalyje paskelbti Sveikatingumo metais. Radviliškio viešoji biblioteka visus šiuos metus įgyvendino Lietuvos bibliotekininkų draugijos Radviliškio skyriaus parengtą projektą „Geriausias vaistas – sveikatos puoselėjimas“. Jis buvo skirtas miesto bei rajono gyventojų sveikatinimui.
Kovo 20 dieną  įvyko susitikimas su Šiaulių universiteto Botanikos sodo direktore profesore Asta Klimiene ir jaunesniąja  mokslo darbuotoja Roberta Dubosaite-Lepeškeviče. Balandžio18-ąją gyventojai susitiko su  gydytoja natūropate Diana Laurynaitiene. Birželio 4-ąją žolininkė Adelė Karaliūnaitė skaitė paskaitą  „Septynios kūno galios“. Susitikimai sulaukė didelio miesto bei rajono gyventojų susidomėjimo. Juose ypač aktyviai dalyvavo Kutiškių bendruomenės narės, Trečiojo amžiaus  universiteto klausytojos.
Liepos mėnesį  buvo organizuota aktyviausių projekto dalyvių  kelionė į Jurbarko rajone, Šilinės kaime  įsikūrusį Medaus slėnį.
Lapkričio 12 dieną įvyko paskutinis projekto renginys, skirtas šiaurietiškam ėjimui. Užsiėmimą vedė iš Panevėžio atvykusi trenerė Regina Ridikienė. Į miesto parką susirinko 25 šiaurietiško ėjimo entuziastai bei norintieji jais tapti. Kai kurie dalyviai atsinešė ėjimui skirtas lazdas, o jų neturintiems trenerė paskolino savąsias.
Po trumpų apšilimo pratimų dalyviai buvo supažindinti su taisyklinga laikysena, šiaurietiško ėjimo technika. Ypatingas dėmesys buvo skirtas avalynei bei lazdoms. Tiems, kurie jau praktikuoja šį ėjimą, negailėta naudingų patarimų bei pastabų. Trenerė pabrėžė, kad taisyklingai vaikštant su šiaurietiškomis lazdomis, dirba 90 procentų kūno raumenų.
Užsiėmimo laikas prabėgo nepastebimai. Nuotaika buvo pakili, oras geras. Visiems taip patiko sportuoti, kad trenerė buvo pakviesta atvykti į Radviliškį dar kartą.

Nijolė Stankuvienė,
Radviliškio viešoji biblioteka,
Skaitytojų aptarnavimo skyrius



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą