2014 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Metų knygos rinkimai 2013

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale sausio 28 d. vyko renginys Metų knygos rinkimams. Į jį buvo pakviesti Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos antrų klasių mokiniai su mokytojomis Inga Šemetiene ir Daiva Nugariene. Šiais metais knygos renkamos iš trijų kategorijų, tai vaikų, suaugusiųjų ir poezijos. Vaikams pristatytos knygos yra Tomo S. Butkaus „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“, Vitalijos Lapinos „Ar pažįsti Kiukį“, Kęstučio Navako „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“, Antano Šimkaus „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ ir Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“.
Vaikų kategorijai nominuotų knygų pristatymas prasidėjo vyresn. bibliotekininkių Loretos Mickienės ir Janinos Kelerienės paruoštu pristatymu apie akciją „Metų knygos rinkimai“. Čia buvo kalbama ir rodoma apie visą akcijos laikotarpį. Akcija vykdoma siekiant supažindinti visus knygos mylėtojus su lietuvių autorių leidžiama kūryba. Nuo akcijos pradžios 2005 m. iki 2013-ųjų metų pabaigos. Vaikams buvo primenamos visos praėjusių metų vaikų kategorijose išrinktos knygelės. Įdomus sutapimas, kad daugelio vaikų ir gimimo metai sutapo su šios akcijos pradžios metais.
Po pristatymo vaikai paskaitė aprašymus apie renkamas knygas, taip visi buvo supažindinti su autoriais ir knygomis. Vėliau paklausyta 2 A klasės mokinio Luko Jako eilėraščio apie knygą, tada menamos mįslės ir žaidžiami žaidimai. Vyresn. bibliotekininkė J. Kelerienė apdovanojo skaičiusiuosius.
Renginį organizavo vyresn. bibliotekininkė Janina Kelerienė ir jaunųjų bibliotekininkų būrelis.


Straipsnio ir nuotraukos autorė vyresn. bibliotekininkė Loreta Mickienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą