2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

Miško pasaka Sedos miestelio bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vasario 26 d. vyko renginys apie pasakas. Jame dalyvavo Sedos darželio kiškučių grupės vaikai su auklėtojomis Zinaida Sakalauskiene ir Audra Sakalauskaite. Šią savaitę vaikai darželyje daugiausiai kalba apie pasakas, vyresnieji pasakoja istorijas, mažieji klausosi. Atkeliavę vaikai į biblioteką, pateko į miško pasaką. Čia juos pasitiko miško fėja, kuri pasekė pasaką apie ežiuką ir voverėlę.
Renginys prasidėjo minėtos pasakos sekimu bei klausymu, vėliau fėja papasakojo apie įvairius miško ir pasakų gyventojus, kurie dažniausiai gyvena pasakose. Miške vaikai surado ir piktąjį vilką, kuris čia jiems pasirodė visai ne baisus, ir mešką, ir kiškučius, ir laputes snaputes.
Tada vaikai papasakojo kelias žemaitiškas istorijas, padainavo dainelę „Mano batai buvo du“, o dainuodami dainelę „Du gaideliai“ ir pašoko.
Pabaigoje miško fėja supažindino vaikus su bibliotekos didžiausiu turtu – knygelėmis, kurias skaito ir suaugusieji, ir vaikai. Pakvietė apsilankyti bibliotekoje kartu su tėveliais ir išsirinkti gražiausias pasakų ar istorijų knygas.

Atsisveikindami vaikai pasidalijo pasakos herojaus ežiuko paliktais obuoliukais.
Renginį organizavo vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė.
Straipsnio ir nuotraukų autorė vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą