2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

Prisiminimų vakaras Beinoravoje

Gražų, ankstyvu pavasariu alsuojantį vasario 21-osios vakarą  Beinoravos kaimo gyventojai rinkosi į biblioteką, į prisiminimų vakarą „Ką dalužė lėmė...“ Renginį organizavo bibliotekos ir kultūros namų darbuotojai. Gausiai susirinkusius beinoraviškius eilėmis ir dainomis džiugino Beinoravos meno kolektyvai, vadovaujami Emilijos Bieliūnienės.
Po Beinoravos bendruomenės pirmininko Jono Vilčiausko pasveikinimo susirinkusieji buvo pakviesti pasižiūrėti filmuotos medžiagos iš Beinoravos kraštiečių sueigos 1999 metais – vieno didžiausių ir gražiausių renginių, kada nors vykusių Beinoravoje, sukvietusį draugėn daug   šio krašto žmonių iš įvairių šalies kampelių. Tą renginį organizavo tada dar veikusios Labučių pagrindinės mokyklos bendruomenė. Filmuotoje medžiagoje beinoraviškiai  pamatė save, savo artimuosius, penkiolika metų jaunesnius, dar mažus savo vaikus, draugus, pažįstamus, taip pat ne vieną jau Anapilin išėjusį kaimo gyventoją.
Po filmo peržiūros susirinkusieji prie arbatos puodelio dar ilgai dalijosi prisiminimais. Iki vėlumos netilo jų kalbos ir dainos.

Rima Lukoševičiūtė,
Beinoravos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą