2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Ukrinų vaikai paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną

Balandžio 2-ąją, danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo dieną, švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena. Šią dieną daugybėje šalių organizuojamos vaikų ir jaunimo literatūros savaitės, rengiami konkursai, geriausių pasaulio vaikiškų knygų parodos. Ne išimtis ir Ukrinų biblioteka, kurioje įvyko popietė vaikams „Pasakyk, iš kur ir kur esu?“. Popietėje dalyvavo Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinių klasių vaikai ir mokytojos J. Šiaulienė, G. Karčekovienė.

Bibliotekininkė mokiniams priminė H. Ch. Anderseno biografiją ir kūrybą, supažindino su literatūros žanrais, kur ir kokios knygutės sudėtos bibliotekos lentynose. Vėliau vaikai  atsakinėjo į bibliotekininkės klausimus, į kuriuos atsakydami jie turėjo ir reikiamą knygą parodyti. Dauguma vaikų buvo aktyvūs, žinojo atsakymus ir greitai surasdavo lentynoje padėtą knygą. Popietės pabaigoje saldžiais prizais buvo apdovanoti mokiniai, kurie dalyvavo 2013 Metų vaikų knygos rinkimuose ir balsavo už Ingridos Vizbaraitės knygą „Karžygiuko istorija“.

Popietės metu pradinukai susipažino su įvairiais literatūros žanrais, išmoko juos atskirti, pademonstravo savo žinias apie skaitymą, kuriomis sudomino ir neskaitančius vaikus. Nuo to, kaip vaikas bus supažindintas su knygomis, didele dalimi priklauso, ar jam ateityje skaitymas virs nemalonia prievole, ar smagiu, savanorišku užsiėmimu. Knygos padeda pažinti ir suprasti pasaulį, lavina intelektą ir atmintį. Skaitykime!
  
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos

Ukrinų filialo vyresnioji bibliotekininkė Valda Muravjovienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą