2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

SIELOS IR KŪNO GYDYTOJA

Poetės, medikės DALIOS MILUKAITĖS – BURAGIENĖS
 65-osioms gimimo metinėms


Dalia Milukaitė - Buragienė gimė ir užaugo  Šeštokuose, Lazdijų rajone. Dabar gyvena ir dirba Kaune. Daugkartinė medikų poezijos pavasarių laureatė ir prizininkė, Akmenės krašto Stasės Niūniavaitės literatūrinės premijos (2005) laureatė, Vilkaviškio mažojo poezijos pavasario laureatė (2002, 2009) JAV (Los Andželas) St. Bataičio literatūrinės premijos laureatė (1999, 2004), E. Šulaičio (Čikaga, 2004) literatūrinio fondo premijos laureatė. Už akrostichų rinktinę „Viltingais žodžiais virpanti styga“ (2008) Factum agentūros pripažinta Lietuvos rekordu ir įrašyta į raštijos skyrių, kaip daugiausia parašiusi akrostichų autorė Lietuvoje - 217 šio žanro eilėraščių. Savo gimtinėje  Šeštokuose yra atidariusi Milukų giminės atminimo muziejų, rūpinasi šios giminės kultūriniu ir literatūriniu paveldu - knygų leidėjo, knygnešio, rašytojo kunigo A. Miluko, technikos mokslų daktaro A. K. Miluko darbais ir kt.
Poetės kūrybinis bagažas solidus – išleistos net 27 knygos. Jose – meilė, per gyvenimą ir profesinį darbą sutiktų žmonių išgyvenimai, gamta, artimieji, kt. Pristatydama savo kūrybą poetė važinėja po visą Lietuvą, neaplenkdama ir mažų Lietuvos rajonų. Autorė yra išleidusi įgarsintos savo kūrybos - garsinės poezijos. Pagal jos eiles dainuojamos dainos.
Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje parengta kraštotyrinė spaudinių paroda „Aš ta, kurios negalite nepamatyti, poezijos plačioj erdvėj, kur meile lyta....“, skirta poetės ir medikės, Akmenės krašto literatų klubo „Žiemgalija“ pirmininkės, Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narės, Dalios Milukaitės - Buragienės 65-osioms gimimo metinėms paminėti.
Paroda eksponuojama  nuo 2014m. vasario 28  iki kovo 18 dienos.

Viešosios bibliotekos informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą