2014 m. birželio 5 d., ketvirtadienis

Poezijos šventė Raudondvaryje

Atskridusi poezijos paukštė sukvietė į Raudondvario kaimo biblioteką Radviliškio krašto poetus ir poezijos mylėtojus į tradicinę šventę ,, Poezijos pavasarėlis“.
Šventėje dalyvavo Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė, kuri pristatė praėjusiais metais išėjusį  Radviliškio krašto almanachą ,,Paversmiuos“.
Savo kūrybą klausytojams  pristatė jau gerai pažįstami ir pirmąkart besisvečiuojantys poetai: radviliškiečiai, ,,Jonvabalio“  literatų klubo nariai: Genovaitė Lukšaitė, Elena ir Antanas Stancikai, Dalia Šalengienė, raudondvarietė  Elena Čiganienė- Kiškienė, jos dukra iš Karčemų Rita Japkevičienė, Zita Nosevičienė  ir Jolanta  Černiauskienė iš Sidabravo,  Ernestas Snockis iš Šeduvos, Rima Lukoševičiūtė iš Beinoravos bibliotekos“.  Susirinkusiems klausytojams poetai skaitė savo naujausius poetinius išgyvenimus, dalijosi mintimis apie kūrybą. Skaitė eiles iš knygos ,,Paversmiuos“.
Į skambių eilėraščių puokštę gražiai įsipynė ir dainuojamosios poezijos atstovas bardas iš Radviliškio Ovidijus Jucys.Visi ,,Poezijos pavasarėlio“ dalyviai džiaugėsi bent valandėlę sugebėję atitrūkti nuo kasdienybės.
Šventę organizavo Raudondvario kultūros namai ir Raudondvario biblioteka. Renginį vedė Raudondvario namų vyr. kultūros specialistė Marytė Selenienė.

Teksto ir nuotraukų autorė Dara Bagušienė,
Raudondvario bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Groja O. Jucys


Naujausias eiles skaito G. Lukšaitė

Poezijos pavasarėlio klausytojai

Renginio vedėja M. Selenienė

Skaito A. Stancikas 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą