2014 m. liepos 29 d., antradienis

Radviliškio kraštas dailininkų ir literatų akimis

Birželio 26–28 d. kūrybingi Radviliškio, Šiaulių, Joniškio, Panevėžio ir Biržų rajonų atstovai – literatai bei dailininkai – susibūrė į bendrą kūrybinę stovyklą „Kurkime kartu“. Joje dalijosi kūrybinėmis idėjomis, rašė, tapė, įamžino Radviliškio krašto vietoves savo kūriniuose.
Projektą organizavęs Radviliškio rajono literatų klubas ,,Jonvabalis“ apjungė jau ne pirmus metus įvairiuose pleneruose dalyvaujančius dailininkus, rajono literatus, klubo „Jonvabalis“ narius. Kūrybinių dirbtuvių dienomis menininkai ieškojo įkvėpimo Baisogaloje, Pakiršinyje, Raudondvaryje. Jie domėjosi šių miestelių dvarų istorija, parku, apylinkėmis, Šeduvoje darbavosi, įamžindami patį miestą, jo gatveles.
Surengta ir vakaronė. Susipažinimo vakarą kiekvienas dalyvis papasakojo apie save, savo pomėgius, literatai paskaitė sukurtų eilėraščių. Pokalbius paįvairino mamos ir sūnaus Zitos ir Ernesto Dapkų duetas, atlikęs lietuvių autorių dainų. Literatų klubo pirmininkė Aldona Januševičienė pasidžiaugė skirtingų meno sričių atstovų bendradarbiavimu ir išsakė viltį, kad tai padės kūrėjams tobulėti, paskatins juos naujiems kūrybiniams ieškojimams. Menininkų telkėja Genovaitė Stugienė taip pat pritarė neįprastam dailininkų-literatų susijungimui.
Kūrybinių dirbtuvių dienomis sukurti darbai apsijungs atviručių rinkinyje, kuriame dalyvių lankytų vietų piešiniai bus praturtinti poezija.
Kūrybinių darbų paroda planuojama spalio mėnesį Radviliškio viešojoje bibliotekoje.


Radviliškio rajono literatų klubo „Jonvabalis“ informacija
Lauros Bagučanskytės nuotr. 

Pirmasis susitikimas Baisogalos dvaro parke

Literatų klubo pirmininkė Aldona Januševičienė (kairėje) ir dailininkė Genovaitė Stugienė sveikina atvykusius į kūrybinę stovyklą

 Menininkai dalijasi kūrybinėmis idėjomis

 Menininkai dalijasi kūrybinėmis idėjomis

 Ekskursija Baisogalos dvare

 Vakarojimas pavėsinėje Šeduvoje

 Literatai paskaitė sukurtų eilėraščių

Vakarą paįvairino mamos ir sūnaus Zitos ir Ernesto Dapkų duetas 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą