2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

Edukacinė išvyka į Etninės kultūros ir tradicinių amatų centrą Kuršėnuose

Ginkūnų biblioteka toliau vykdydama projektą ,,Kelionė skaitymo, pažinimo ir kūrybos keliais“, dalinai finansuojamą Lietuvos kultūros tarybos, spalio 22 dieną organizavo edukacinę išvyką su Ginkūnų mokyklos 5 ir 7 klasės mokiniais ir vyresniąja mokytoja Zita Urbietiene į Etninės kultūros ir tradicinių amatų centrą Kuršėnuose. Išvykos tikslas- susipažinti su lietuvių liaudies tradiciniais amatais seniau ir dabar. Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai galėjo susipažinti su gamyba iš molio, jo apdirbimu. Vadovaujami keramikos studijos vadovo, tautodailės meistro Algimanto Tamašausko, mokiniai turėjo galimybę lipdyti iš molio.
Kiekvienas gavo po drėgną molio gabaliuką ir jį savo šiluma pulsuojančiomis rankomis pavertė keramikos kūriniu. Gaminius moksleiviai paliko išdžiūti ir išdegti. Kai darbeliai bus pilnai baigti, Ginkūnų bibliotekoje numatoma parengti keraminių darbų parodą. 
Po edukacinio užsiėmimo, vadovaujami ekskursijų vadovės Irmos Vestartienės, mokiniai ekspozicijoje susipažino su visais ,,Puodžių karaliais“ ir „Metų tautodailininkais “, apžiūrėjo Kuršėnų dvaro gyvenamajame pastate etnografines ekspozicijas, susipažino su lietuvių buitimi, įvairių amatų įrankiais ir padargais, stebėjo išsaugotas pastato autentiškas detales ir jų fragmentus.
Išvykos dalyviai grįžo pakilios nuotaikos, puikiai padirbėję.

Rimvida Linauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą