2014 m. lapkričio 18 d., antradienis

„Rudenėjanti šviesa…“

Lapkričio 14 dieną Radviliškio pramogų ir poilsio parke, Latvių kultūros centre, vyko literatų klubo „Jonvabalis” dalyvių poezijos skaitymai „Rudenėjanti šviesa…“ Tai buvo pirmasis renginys iš ciklo „Lapkričio skaitymai”, kurio iniciatorius – Radviliškio miesto kultūros centro  režisierius Edmundas Leonavičius.
Pristačius dalyvius, kiekvienas literatas, prieš pradėdamas skaityti savo kūrybą, uždegė žvakę, simbolizuojančią žodžio šviesą. Savo eilėraščių paskaitė Genutė Lukšaitė, Dalia Šalengienė, Rita Japkevičienė, Rima Danylienė, Elena Stančikienė ir Antanas Stančikas. Jie  buvo palydėti gausiais aplodismentais, o padėkos žodį taręs režisierius Edmundas Leonavičius taip pat prisidėjo prie kūrėjų ir perskaitė miniatiūrą apie rudenėjančią gamtą. Likus kelioms neuždegtoms žvakėms, pasiūlyta jas uždegti kitų žinomų autorių garbei, taip ir padaryta. Tačiau eilėmis vakaras nesibaigė – prie puodelio čiobrelių arbatos prasidėjo diskusija apie kūrybą, poetus, jų išgyvenimus, įkvėpimą.
                      Poezijos vakaras buvo puikus atitrūkimas nuo kasdienių rūpesčių, pasibuvimas žodžių šviesoje tamsų rudens vakarą. Tikimasi, kad sulig šiuo renginiu Radviliškyje gims nauja tradicija, kad ji sulauks dar daugiau poezijos mėgėjų, kad Latvių kultūros centras taps traukos centru prasmingam laisvalaikiui.

Aistė Bernotaitė,
Šiaulių valstybinės kolegijos studentė,
Viešosios bibliotekos praktikantė

Gabrielės Kuraitienės nuotraukos

Savo eiles skaitė Genutė Lukšaitė

Dalia Šalengienė, prieš skaitydama, uždegė savo žvakę


Poetė Rima Danylienė ir režisierius Edmundas Leonavičius 

Savo kūrybą pasidalijo ir Elena Stančikienė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą