2014 m. gruodžio 19 d., penktadienis

Literatūrinė popietė „Prieškalėdžio metas-muzikai, poezijai, bendravimui“ Ginkūnų bibliotekoje

„Žiemos šarmoj sustokim pagalvoti.
Kas nuveikta, ko siekta, kaip gyventa…
Ir kaip surasti tą gražiausią žodį
Artėjančiai žmogaus ir žemės šventei.“

Šiais poetiškais Marcelijaus Martinaičio žodžiais Ginkūnų bibliotekoje prasidėjo renginys, skirtas susikaupimo laikotarpiui ir artėjančioms šventėms. Kai dienos vis trumpėja, o laikas primena gamtos ir žmogaus trapumą, norisi dalintis širdies šviesa ir šiluma. Gruodžio 12-osios popietę į Ginkūnų biblioteką rinkosi knygos bičiuliai, kuriuos prieš rimties ir susimąstymo savaitgalį kvietė vyresnioji bibliotekininkė Rimvida Linauskienė sukurti mažą šventę sau ir kitiems. Prie kvapnios arbatos puodelių bei plevenančių žvakelių buvo skaitomos prozos kūrinių ištraukos, poezijos eilės, širdis šildė gitaros muzika. Gražių akimirkų dovanojo ginkūniškiai A. Višniauskienė, V. Vaičiulis, K. Korsakienė, Z. Urbietienė, B. Žičevičienė, O. Daukšaitė.
Sulaukėme viešnių iš Naisių. Naisių filialo vyresnioji bibliotekininkė Benita  Dabregienė perskaitė savo mėgstamiausius eilėraščius, o Naisių mokyklos aštuntokė R. Šimkūnaitė pirmą kartą skaitė savo kūrybos eiles apie svajones, viltis ir gyvenimo prasmę.
R. Linauskienė pasidalijo džiugia naujiena , kad iniciatyvos „Atrask vaikystės biblioteką“ metu buvo kviečiami žmonės tapti bibliotekos, kurią jie dar vaikystėje lankė, globėjais. Ginkūnų bibliotekos globėja būti maloniai sutiko Indrė Birutytė. Ji jau skleidžia gerąją informaciją ir atstovauja biblioteką bei jos interesus savo aplinkoje.
Visus literatūrinių skaitymų dalyvius bibliotekininkė pakvietė iš žaliųjų eglės šakelių sudėti vainiką ir pasakyti palinkėjimą. Kad vainikas žydėtų, papuošėme jį kankorėžiais.
Bibliotekoje parengta paroda „Kuo kvepia Kalėdos?“ kvietė pasigėrėti įvairių prieskonių pavyzdžiais ir įkvėpti jų aromato.
Popietė visiems paliko puikų įspūdį-skambant gitaros muzikai klasika virtusios S.Nėries eilės suskambo vėl naujai, mintys apie žiemą, ramybę privertė susimąstyti.
Padėkota visiems dalyviams, kurie randa laiko knygai, skaitymui, bibliotekos renginiams.

Rimvida Linauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą