2014 m. gruodžio 19 d., penktadienis

Adventinė popietė Naisiuose

Adventas-laikas, kada žiemos nykumas žada viltį–sugrįžtančią saulę, laikas, kada ramybėje ir gerume krikščioniškas pasaulis laukia užgimstančio kūdikėlio Jėzaus. Šiuo laikotarpiu norisi dalintis gerumu, širdžių šiluma su savo artimaisiais ir šalia esančiais. Gruodžio 17 dieną Naisių mokyklos pradinių klasių mokiniai, mokytojai ir jų tėveliai rinkosi į Naisių literatūros muziejaus papuoštą salę, į popietę “Artumo šviesoje”.
Adventas tęsiasi keturias savaites, dėl to ir mes savo vainiką papuošime keturiomis žvakėmis. Žvakių uždegimas kiekvieną savaitę reiškia artėjantį Jėzaus gimimą, augančią šviesos pergalę prieš tamsą. Jaunieji renginio dalyviai aiškinosi advento prasmę, simbolių reikšmę. Kiekviena klasė paruošė programėlę, kurioje mokiniai pasakojo apie senolių advento papročius, tradicijas, dainavo adventines dainas, žaidė lietuvių liaudies žaidimus- ratelius, į kuriuos pakvietė ir tėvelius. Vėliau susiskirstę grupėmis mokėsi dainuoti adventinių dainų. Padedami kultūros darbuotojos Danutės Kazlauskienės, vaikučiai žaidė adventinius žaidimus, mokėsi įvairių burtų. Naisių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Benita Dabregienė ir literatūros muziejaus darbo organizatorė Rita Žukauskienė pakvietė pažiūrėti filmuką ir paklausyti pasakėlių apie Kalėdas.
Advento ir Kalėdų laikotarpiai yra turtingi papročiais ir tradicijomis, nors kartais susipynę su prietarais, tačiau jie siekia vieno tikslo–išugdyti dorą ir laimingą žmogų. Todėl auginant jaunąją kartą, svarbu perduoti tai ką mūsų senoliai brangino ir puoselėjo,-kalbėjo bibliotekininkė Benita.
Advento popietė ištirpo kaip žvakė. Susibūrimas turėjo teigimą emocinį užtaisą:į namus šios šiltos ir jaukios popietės dalyviai skirstėsi lydimi gražaus pasibuvimo džiaugsmo, gavę gerų emocijų.

Benita Dabregienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Naisių filialo vyresnioji bibliotekininkė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą