2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Ginkūnų bibliotekos projekto pabaiga – tik skaitymo ir pažinimo kelionės pradžia


             2015 m. sausio 15 d. Ginkūnų kultūros centro salėje  pristatytas Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos  Ginkūnų filialo 2014 metais vykdytas projektas vaikams ir jaunimui  „Kelionė skaitymo, pažinimo ir kūrybos keliais“ ir  jo rezultatai. Į projekto veiklos apžvalgą pakviesti  projekto dalyviai,  rėmėjai ir partneriai.  Projektas buvo vykdomas gavus  dalinį  finansavimą iš  Lietuvos kultūros tarybos.   Vyresnioji  bibliotekininkė Rimvida Linauskienė priminė projekto tikslus, uždavinius, kalbėjo apie  projekto įgyvendinimo etapus,   pagrindines  vykdytas veiklas.  Sėkmingai bibliotekoje vyko  apžvalginiai ir edukaciniai renginiai, mokymai kaip savarankiškai  pasirinkti knygą, paruošti vasaros skaitymui skirtų  knygų  parodą, rašyti perskaitytų knygų anotacijas ir kt. Siekiant plėtoti  vaikų vaizduotę ir kūrybingumą, organizuoti kiti edukaciniai užsiėmimai: knygų personažų kūrimas iš džiovintų žolynų, bibliografinių žymelių pynimas iš siūlų, dirbinių iš molio lipdymas  Etninės kultūros ir tradicinių amatų centre Kuršėnuose. Bibliotekoje organizuotos projekto dalyvių kūrybos  parodos. Mažieji  skaitytojai buvo pakviesti į  susitikimą  su  dailininke, vaikiškų knygų  iliustratore, rašytoja  Lina Žutaute.  Aktyviausiems projekto dalyviams organizuota ekskursija į Naisius, aplankant Zigmo Gėlės literatūros, Baltų dievų, Inkilų muziejus,  Žemaitukų žirgyną ir ,,Naisių vasaros“ teatrą.          
           
Įgyvendinto projekto rezultatais pasidžiaugė ir naujų iššūkių  linkėjo Ginkūnų mokyklos direktoriaus pavaduotoja Vida Lunskienė, lopšelio-darželio direktorė Elvyra Venckutė,  Šiaulių rajono savivaldybės administracijos kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Brijūnienė,  Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Birutė Litevkienė.
 Už paramą įgyvendinant projektą padėkota  partneriams ir rėmėjams: Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokyklai, Ginkūnų lopšeliui-darželiui, ,,Naisių vasaros“ projektų mecenatui Ramūnui Karbauskiui ir įteiktos Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Ingridos Klupšaitės  padėkos.
       
Renginio metu visi projekto dalyviai, rėmėjai ir partneriai buvo apdovanoti projekto lėšomis išleistu 2015 metų kalendoriumi ,,Biblioteka. Kūryba. Pramogos“, iliustruotu projekto renginių nuotraukomis. Jis projekto dalyviams primins kūrybinius iššūkius, emocijas, patirtas bendraujant su bendraamžiais, tautodailininkais ir menininkais, o visiems kitiems, jį turintiems, teiks ne tik informaciją apie bibliotekoje teikiamas paslaugas, bet ir pradžiugins jaunųjų bibliotekos lankytojų nuotraukomis.
        
Besidžiaugdami pavykusiais ir vaikams daug džiaugsmo padovanojusiais renginias, puoselėjame viltis ir toliau keliauti skaitymo, pažinimo ir kūrybos keliais.


Rimvida Linauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė
                                         
                                                    
                                                     


                                        





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą