2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Kelmės raj. Žemaitės viešosios bibliotekos Kiaunorių filialas jau dirba naujose patalpose

                                       Kiaunorių biblioteka jau dirba naujose patalpose

Laikas pažeria įvairių netikėtumų. Kartais nemalonių, o kartais atvirkščiai. Pasibaigus metams ir pradedant įsibėgėti naujiems, norisi pasidžiaugti tais antraisiais.
Dar praėjusiųjų metų lapkričio mėnesį Kiaunorių kaimo bibliotekos darbuotoja Elena Buivydienė pakvietė savo skaitytojus, Kiaunorių kaimo bendruomenės atstovus į ką tik suremontuotas bibliotekos patalpas buvusio, taip vadinamo Kiaunorių kultūros centro pastate. Nedidelėse, tačiau, pasak Kiaunorių bendruomenės pirmininkės Onos Vaičiulienės, šio krašto bendruomenės poreikius tenkinančiose, patalpose jaukiai įsikūrusi biblioteka sutalpino ir vis dar šio krašto žmonių taip mėgiamas skaityti knygas, ir viešą interneto prieigą su jos infrastruktūra. Galima sakyti, biblioteka „sugrįžo atgal“. Juk kažkada, tikintis gyventi šilčiau ir jaukiau, iš to paties pastato ji buvo iškraustyta į Kiaunorių pagrindinę mokyklą. Kol mokykla gyvavo, taip ir buvo. Tačiau mokinių skaičius kaime mažėjo, mokykla nuo 2005 m.  rugsėjo 1 d. buvo reorganizuota į Mockaičių pagrindinės mokyklos Kiaunorių pradinio ugdymo skyrių, o vėliau, prieš pat 2012 m. rugsėjo 1-ąją, ir šis skyrius buvo panaikintas. Didžiuliame, tuščiame pastate kaimo biblioteka liko nors ir ne tuščia, tačiau gerokai vienišesnė. Tuo tarpu Kiaunorių bendruomenė, Tytuvėnų kultūros centro Kiaunorių skyrius po truputį tvarkėsi ir kūrėsi kartu po vienu stogu. Smagu, kad po tuo pačiu stogu atsirado vietos ir bibliotekai. Jai numatytos patalpos, Kelmės rajono savivaldybės Tarybai skyrus daugiau kaip 17 tūkst. Lt, Tytuvėnų apylinkių seniūno Valdo Ivanausko rūpesčiu buvo suremontuotos. Žemaitės viešoji biblioteka, kurios vienas nutolusių padalinių yra ir Kiaunorių biblioteka, pasirūpino interneto bei fondų perkėlimo reikalais, ir tie dideli nepatogumai, kuriuos ši biblioteka patyrė po mokyklos uždarymo, po truputį ėmė nueiti praeitin.
Pakalbinta Žemaitės viešosios bibliotekos direktorė R. Grišienė pasidžiaugė, kad žymiai pagerėjo sąlygos tiek lankytojams, tiek pačiai darbuotojai. Tiesa, rūpinantis šios bibliotekos iškraustymu iš mokyklos bei ieškant naujų patalpų, teko ir su rajono vadovais padiskutuoti, mat pastarieji siūlė didesnes ir, kaip jiems atrodė, šviesesnes ten pat esančias patalpas. Tačiau, gavus pažadą skirti lėšų remontui, buvo pasirinkta kuklesnė ir jaukesnė, tik tuo metu labai apleista pastato dalis. Sprendimas, R. Grišienės nuomone, pasiteisino. Ir nors iš „kaimo-mokyklos“ bibliotekos liko tik „kaimo“, tačiau ji tapo gražiai sutvarkyta ir jauki. Belieka palinkėti šio krašto žmonėms skaityti knygas, naudotis nemokama interneto prieiga ir toliau aktyviai dalyvauti kultūriniame savo krašto gyvenime.


Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos informacija





                                            

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą