2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Nuotaikinga popietė Beinoravos bibliotekoje

Balandžio 3-ąją Beinoravos bibliotekoje įvyko popietė vaikams „Draugausi su knyga – niekada nesijausi vienišas“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai.
Popietės metu susirinkusiems jauniesiems bibliotekos lankytojams papasakota apie  knygos vietą vaiko gyvenime, apie skaitymo naudą. Šioje diskusijoje aktyviai dalyvavo ir patys vaikai.
Balandžio 2-oji ne tik Tarptautinė knygos diena, bet ir garsiojo pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno gimtadienis. Šiais metais sukanka 210 metų, kai Danijos mieste, Odensėje, gimė garsusis pasakininkas. Tad popietėje priminta H. K. Anderseno kūryba, gyvenimas, vaikams pateikta su tuo susijusių klausimų.
Renginio metu pristatytos naujai gautos knygos. Kadangi popietė vyko prieš pat šv. Velykas, antroje jos dalyje bibliotekos dramos būrelio „Kibirkštėlė“ narės Monika Blinkevičiūtė ir Aistė Janeliūnaitė parodė linksmą lėlių vaidinimą – ištrauką iš V. V. Landsbergio knygos „Kiaušinių pasakos“. Vėliau jaunieji knygos bičiuliai buvo pakviesti surasti knygose pasislėpusius kiaušinius – skirtukus. Vaikams, kurie skaito daugiau knygelių, atlikti šią užduotį sekėsi kur kas greičiau, kadangi jie žinojo, kurioje vietoje yra ieškoma knygelė. Kiti užtruko ilgiau. Daugiausiai skirtukų suradusiems dalyviams įteikti saldūs prizai – šokoladiniai kiaušiniai.
Renginio pabaigoje vaikai pakviesti vaidinti gerai žinomą pasaką „Pagrandukas“. Laukė staigmena: pasakos siužetas buvo pakeistas tiesiog vaidinant. Mažieji artistai turėjo greitai susiorientuoti ir vaidinti taip, kaip sekama pasaka. Tai visus labai pralinksmino.
Pasivaišinę velykiniais saldainiais, smagiai praleidę laiką vaikai skirstėsi, kupini geros nuotaikos ir įspūdžių.

Rima Lukoševičiūtė,
Beinoravos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė


Akvilės Lukoševičiūtės nuotraukos

                                                       



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą