2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Saugaus eismo savaitė Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje

     Gegužės 4-10 dienomis visame pasaulyje minima 3-čioji Jungtinių Tautų saugaus eismo savaitė, kurios metu vyksta įvairūs renginiai, skirti vaikų saugumui kelyje. Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka įsijungė į šią akciją ir organizavo „Saugaus eismo“ savaitės renginius.          Saugumas gatvėse – mūsų visų rūpestis. Atšilus orams, gatvėse ir keliuose padaugėjo eismo dalyvių, todėl pats laikas priminti vaikams apie saugų elgesį gatvėse. Visą savaitę jaunieji bibliotekos lankytojai aiškinosi, ką būtina žinoti apie saugų eismą, kaip reikia elgtis gatvėje, kelyje, automobilyje ar savo kieme. Jie skaitė specialią literatūrą, piešė, aplikavo šviesoforą, dalyvavo viktorinose, žiūrėjo animacinį filmą „Policijos bičiulio Amsiaus patarimai“.
      Šių metų sausio mėnesį mūsų bibliotekoje apsilankiusi Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus komisarė inspektorė, knygos „Kelių eismo taisyklės vaikams“ autorė Aistė Dijokaitė mažiesiems bibliotekos lankytojams papasakojo apie saugaus eismo savaitę, kuri vyksta visame pasaulyje, bei paragino prisijungti prie šios puikios iniciatyvos. Tapusi Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos globėja, A. Dijokaitė pažadėjo atvežti dovanų stalo žaidimą „Saugokime vieni kitus kelyje“. Savo pažadą bibliotekos globėja išpildė, tad jaunieji bibliotekos lankytojai turėjo vaizdinę priemonę ir galimybę išmokti ar pakartoti saugaus eismo taisykles. Vaikai sudėliojo žaidimo lauką su gatvėmis, šaligatviais, iš popieriaus pastatė miestą, sukonstravo šviesoforus ir automobilius. Bibliotekos skaitytojams komisarė inspektorė padovanojo leidinukų „Saugokime vieni kitus kelyje“ bei atšvaitų, kurie buvo įteikti piešinių konkurso „Aš saugus Kelmės gatvėse“ dalyviams. Išrinkti piešinių konkurso nugalėtojai, kuriais tapo Tautvydas ir Paulius Stonaičiai, Austėja Bankovskaitė ir Kamilė Stamburaitė.
      Didelio populiarumo saugaus eismo savaitės metu sulaukė žaislinė knyga „Pažink kelio ženklus. Tapk geru vairuotoju“. Kartoninė žaidimų knyga su keturiomis mašinytėmis – ne tik berniukų, bet ir mergaičių mėgstamas žaidimų rinkinys. Knygą sudaro aštuonios įdomios temos: „Kelionė po miestą“, „Vasarą parke“, „Žiemos keliu“, „Dėmesio, traukinys!“, „Draudžiamieji, nukreipiamieji ir pirmumo ženklai“, „Kalnų keliu“, „Keliaujame jūros pakrante“. Vaikai skaitė knygas apie saugų eismą: A. Dijokaitės „Kelių eismo taisyklės vaikams“, I. Bumblauskienės „Peliuko Simo saugaus eismo taisyklės“, A. Čereškos „Saugaus eismo ABC“, „Kaip dera elgtis gatvėje“, „Kaip dera elgtis mieste“ ir kt.
     Tikimės, kad įsijungdami į Saugaus eismo savaitės renginius, prisidedame prie bendros kelių kultūros plėtojimo. Visų mūsų tikslas – plėsti ir įtvirtinti vaikų žinias apie saugų eismą gatvėse ir keliuose.

Danguolė Garnienė
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė
  

                                                  








                                          


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą