2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Noriu būti sveika, stipri, graži, padėkite

       Vaikai patys imliausi ankstyvojoje vaikystėje. Anksti įgytos žinios, įpročiai dažnai lieka visam gyvenimui, todėl Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos įgyvendinamos projektą „Žalingų įpročių, smurto ir patyčių prevencija, psichikos sveikatos stiprinimas“ daug dėmesio skiria  mažiesiems mūsų piliečiams, darželių ugdytiniams.
Teatralizuota viktorina „Noriu būti sveika, stipri, graži. Padėkite man“. l/d „Žvaigždutė“ ugdytiniams buvo parodyta, siekiant išsiaiškinti  turimas vaikučių žinias, paskatinti laikytis   švaros, higienos, sveikos mitybos.
Raganiukė (Rugilė Korniejevaitė) labai nori laimėti Palaukių grožio karalienės titulą ir skristi į Paryžių. Bet ji didelė miegalė ir tinginė. Tingi praustis, prižiūrėti rankas, plaukus, net nežino ką daryti, kad būtų sveiki ir gražūs dantys, sveikos akys, o apie sveiką mitybą, judėjimo, sporto naudą neturi jokio supratimo. Laimei labai aktyvus darželio „Žvaigždutė“ auklėtiniai. Jie daug žino ir turi protingų patarimų, pamokymų raganiukei. O raganiukės palydovė katytė (Eglė Šileikaitė) vaikams negaili prizų.
Liūdėti neteko ir tiems vaikams, kurie negavo prizų, nes Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus jaunieji artistai jiems padovanojo spektaklį „Zuikučių nutikimai“.
Viktorinos metu vaikai gavo patarimų, pamokymų sveikos gyvensenos, higienos klausimais. Raganiukė juos įtikino, kad būtina laikytis švaros, sveikos mitybos ir netingėti sportuoti.


O.Janionienė
Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
         Vaikų literatūros skyriaus padalinio vadovė 

O.Janionienės nuotraukose akimirkos iš teatralizuotos viktorinos l/d „Žvaigždutė“



                                           



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą