2015 m. spalio 13 d., antradienis

Dailininkės, pasakų vaikams rašytojos Sigutės Ach darbų paroda Pakalniškių bibliotekoje.

Spalio 7 dieną Pakalniškių kaimo biblioteką pasiekė per Lietuvos bibliotekas keliaujanti Sigutės Ach darbų paroda „Dideli ir maži, nerimti“. Šią parodą sudaro 15 eksponatų, įrėmintų organiniu stiklu.
Tai – vienos žymiausių vaikų knygų iliustruotojų šalyje darbai, apimantys ne vienerių metų laikotarpį. Kiekvienas piešinys – tarsi atvirukas iš vidinio menininkės pasaulio. O jos kūrybos pasaulis – niekad nesibaigianti vaikystė. Už kiekvieno kelio vingio skaitytojo ar žiūrinčiojo į iliustraciją laukia mažas stebuklas. Šviesios kaip giedriausia vasaros diena akvarelės, plonytė plunksnos brėžiama linija susipina su pasakiškomis gėlių, širdelių, obuoliukų girliandomis, ūksmingų medžių pavėsyje ilsisi angelai, katinai, jaukius pilies bokštelius primena mažyčiai žmogeliukai...
Taip susirinkusiems bibliotekoje pradinių klasių mokiniams, jų mokytojoms ir buvo pristatyta Sigutės Ach darbų paroda. Papasakota apie leidyklą „Nieko rimto“, kuri leidžia knygeles vaikams, parodytas šios leidyklos simbolis – linksma sparnuota karvytė. Supažindinta ir su šios leidyklos leidžiamu literatūriniu žurnalu „Laimiukas“. Visi renginio dalyviai peržiūrėjo leidyklos „Nieko rimto“ atsiustą videosveikinimą. Po to dailės ir technologijų mokytojos Sigitos Penikienės vadovaujami vaikai kibo į darbą – piešė ir rašė linkėjimus Sigutei Ach.
Renginio metu bibliotekoje veikė leidyklos „Nieko rimto“ knygų mugė ir šios leidyklos išleistų knygų, esančių bibliotekoje, paroda.

Ramutė Smailienė,
Pakalniškių filialo vyresnioji bibliotekininkė

Autorės nuotraukos

                                                    
                                    Renginio dalyviai ir jų sukurti linkėjimai, padėkos

                                     Nuotaikingos parodos bibliotekoje fragmentas

                     Vaikai su mokytoja Sigita Penikiene kūrė sveikinimus parodos autorei

                           Renginyje pristatytos leidyklos „Nieko rimto“ išleistos knygos


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą