2015 m. gruodžio 8 d., antradienis

„Knygų Kalėdos“ Šiauliuose: būrys savanorių ir gera nuotaika!

Artinantis gražiausioms metų šventėms, kitomis spalvomis pasipuošia miestas, žmonių veiduose vis dažniau pasirodo šypsena, o širdis užlieja gerumas. Į šventinį Kalėdų šurmulį įsitraukia ir Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka, kuri gruodžio 5 d., bendradarbiaudama su Šiaulių turizmo ir informacijos centru, dalyvavo „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“ mugėje prie Kaštonų alėjos. Visi šiauliečiai buvo kviečiami į „Knygų Kalėdas“, kurias jau penktą kartą inicijuoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir padovanoti bibliotekai naujų knygų.
Kaip Kalėdos turi savo prasmingas tradicijas, taip ir biblioteka jau tradiciškai kvietė savanorius šiauliečius, bibliotekos bičiulius, žymius miestiečius drauge su Šiaulių dramos teatro aktoriumi Vladu Baranausku skaityti ištraukas iš žymių literatūros kūrinių apie keliones, atradimus, nuotykius bei skanėstus ir saldėsius. Šiuose skaitymuose dalyvavo net 16 savanorių: Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namų auklėtiniai Gabrielė Balčiūnaitė ir Armandas Ugintas, žurnalistė, TV laidų vedėja Asta Šiukšterienė, senjorė „Menų šaltinio“ narė Aleksandra Vaitkaitienė, Lieporių gimnazijos abiturientė, bibliotekos savanorė Ieva Stanaitytė, buvusi bibliotekos savanorė Simona Staniulytė, kūrybinga ir talentinga rašytoja Urtė Vaserienė (Uliūnė), bibliotekos savanoriai iš Italijos ir Ispanijos – Ester Ceriani ir Ivan Josafat garcia Martin, ištikima bibliotekos skaitytoja Sandra Saukaitytė, renginių, radijo laidų vedėja Jurgita Januševičiūtė-Taralė, tautodailininkas ir aktyvus bibliotekos bičiulis Saulius Tamulis, buvusi bibliotekos savanorė, ištikima lankytoja Raimonda Gerybaitė, knygų mylėtoja, Šiaulių profesinio rengimo centro Buitinių paslaugų skyriaus bibliotekininkė Irena Pelanienė, bibliotekos bičiulė, renginių organizatorė Ona Staškuvienė ir Didždvario gimnazijos abiturientė, knygų mylėtoja Gintarė Valeikaitė. Kiekvieno šventės dalyvio, dalyvavusio skaitymuose, laukė smagūs siurprizai.
Niekam ne paslaptis, jog vienas svarbiausių ir gražiausių Kalėdų simbolių – kalėdinė eglutė, tad biblioteka, atkreipdama dėmesį į šių metų temą – „Knygų Kalėdų“ savanoriai, pasikvietė šventinę dvasią pajusti Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namų auklėtinius, kurie dalyvavo edukaciniame užsiėmime. Jo metu origami technika, kurios mokė bibliotekos darbuotoja ir internetinio dienoraščio „Magic Origamis“ įkūrėjas Mindaugas Gumuliauskas, buvo gaminama žavi kalėdinė eglutė, ją puošė ne kalėdinė žvaigždė, o „Knygų Kalėdų“ knyga. Mažųjų bičiulių iš vaikos globos namų laukė dar viena nepakartojama staigmena – bibliotekos senjorų rankdarbių būrelio narės vaikučiams padovanojo savo pagamintus mielus nykštukus, kurie nudžiugino visus susirinkusius!
Renginio metu buvo galima pasigrožėti linksmiausios bibliotekos erdvėje įsikūrusia eglute, papuošta gražiausiomis citatomis apie knygas, biblioteką bei skaitymo malonumus, taip pat vyko žavių angeliukų gamyba. Kiekvienas šiaulietis galėjo atskubėti į saldžiausią biblioteką ir, padedamas bibliotekos darbuotojos Lauros Radavičienės, pasigaminti ir namo parsinešti šventinį angelą. Mažieji renginio lankytojai ir dalyviai buvo kviečiami pasipuošti gražiais piešinukais ant veidukų! Visi, atskubėję žvarbiu oru į mugę, buvo vaišinami saldžia arbata bei gardžiais saldėsiais.
Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka dėkoja informaciniam rėmėjui - dienraščiui „Šiaulių kraštas“, „Vilona“ - UAB „Lietuviški patiekalai" - už karštą, gardžią arbatą, Šiaulių kultūros centrui už įgarsinimo paslaugas, Šiaulių turizmo informacijos centrui už galimybę dalyvauti mugėje „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“, „Bruknė“ –  TŪB „Printė" – už išspausdintus skelbimus, Liudvikai Samuolytei už ypatingą nuolaidą gaminant magnetukus bibliotekos bičiuliams, ir visiems dalyviams, kūrusiems šventinę „Knygų Kalėdų“ nuotaiką!

Informaciją parengė Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai,
tel. (8 41) 52 50 02, el. p. agnekem@gmail.com

Nuotraukų autorius Tomas Januškevičius 

                                                  



                                       
                                         
 

                                                     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą