2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Sedos bibliotekoje – Etnografinių regionų metų renginys

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale gruodžio 18 d. vyko renginys Etnografiniams regionų metams paminėti.
Tai jau antras renginys skirtas šiai temai, nes metų pradžioje jį paminėjome su vaikais gamindami Užgavėnių kaukes, o šį kartą ruošėme tradicinius mūsų krašto šventinius patiekalus. Be to, paskaitą apie mūsų krašto labai naudingą augalą gaurometį vedė lektorius Artūras Višnevskis, kuris, pristatęs augalą, vaišino ir šio augalo arbata.
Renginio pradžioje lektorius su demonstracine iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ įsigyta įranga pristatė skaidrinę medžiagą apie gaurometį: kuo šis augalas naudingas, kas iš jo gaminama, kam buvo skirtas ankstesniais laikais.
Renginyje apsilankė Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos Šaulių būrelio vaikai su savo vadovu Benediktu Spirgiu, kurie būtent šią dieną buvo išsiruošę į žygį ir iš bibliotekos, atsigėrę gauromečio arbatos, iškeliavo. Taip pat jie pažadėjo tinkamu laiku pririnkti norintiems šio augalo lapų ar žiedų.
Tada vyresniosios bibliotekininkės Loreta Mickienė ir Janina Kelerienė pakvietė paragauti paruošto tradicinio mūsų regiono, ir ne tik, valgio, tai ir spirginė, ir kastinys. Mokytoja Edita Kleinauskienė pasiūlė ragauti valgius regionais, sakė: „Kadangi esame su mokytoja Virginija Katkuviene labai išalkusios, tai ragausime kaip suvalkietės“. Bibliotekininkės vaišins kaip žemaitės, nes žemaičiai „laba gere žmuones“.
Renginį organizavo vyresnioji bibliotekininkė L. Mickienė ir lektorius A. Višnevskis.

Loreta Mickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė


Nuotraukų autorė Loreta Mickienė  


                                                        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą