2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Metų knygos 2015 rinkimai Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale gruodžio 17 d. vyko popietė „Metų knygos rinkimai 2015“. Šiais metais Sedos filialas rašė paraišką vaikų kategorijos knygoms pristatyti ir laimėjo knygeles vaikams.
Tai Ramintos Baltrušytės „Kalvėnų miesto paslaptis“, Tomo Dirgėlos „Apie raganą šiokią tokią“, Birutės Mar „Gėlininkė“, Ramunės Savickytės „Adelės dienoraštis. Ruduo“ ir Rimvydo Stankevičiaus „Pūgos durys“. Visos šios knygos nominuotos Metų knygos rinkimuose, ir už jas jau galima balsuoti iki pat 2016 m. vasario 21 d. Taip pat yra paskelbtos ir paauglių, suaugusiųjų bei poezijos kategorijų knygos tinklalapyje www.metuknygosrinkimai.lt , už kurias irgi galima balsuoti.
Popietės pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė pristatė visas knygas, papasakodama šiek tiek apie jas ir jų autorius. Vaikai turėjo galimybę ne tik jas pavartyti, bet keletas jau buvo ir perskaitę, todėl papasakojo kai kurias šiose knygose rašomas istorijas, raiškiai skaitė ištraukas. Susirinkusieji spėliojo, iš kurios „užslėptos“ knygos yra atitinkama istorija ar epizodas. Pagrindinius veikėjus apibūdino jaunųjų bibliotekininkų būrelio vaikai, suvaidindami kelias įdomiausias situacijas.
Popietės pabaigoje visi sėdo prie kompiuterių ir atidavė savo balsus už patikusią knygelę.
Renginį organizavo vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė ir jaunųjų bibliotekininkų būrelis.

Loreta Mickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė


Loretos Mickienės nuotrauka

                                                    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą