2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Sidabravo filiale – etnokultūros popietė

Visą adventinį laikotarpi Sidabravo filiale vyko tradiciniai ,,Adventiniai skaitymai“. Juose skaitė vaikai, tėvai, seneliai. Bibliotekoje ne tik skaitėme, bet ir klausėmės įvairių pasakojimų, prisiminimų.
Štai gruodžio 29 dieną čia linksmai atsisveikinta su Etnografinių regionų metais, kuriais buvo paskelbti 2015-ieji. Kad vaikai plačiau sužinotų apie papročius ir tradicijas, į renginį pasikvietėme mokytoją  senjorę Zitą Nosavičienę, kuri porino žemaitiškai. Aukštaitiškai pasakas sekė Vanda Žalgienė. Kraštietė Audrutė Beresnevičienė, padovanojusi  vaikams knygelių, pasakojo, kaip ji  vaikystėje klausydavosi savo senelės sekamų pasakų. Senelė ne tik sekdavo, bet ir vaidindavo, pati pasidariusi personažų lėles. Visa tai Audronė Beresnevičienė ir perpasakojo  šventės dalyviams. Renginyje taip pat dalyvavo Sidabravo kultūros namų specialistai Rimas Ožalinskas ir Jolanta Černiauskienė. Jie vaikams vedė senovinių žaidimų ir šokių pamokėlę, kuri taip linksmino visus, kad visi kartu ir šoko, ir žaidė.
Labai nuotaikinga popietė baigėsi prie arbatos puodelio ir rėmėjų dovanotų saldumynų. Pokalbio metu vieningai nusprendėme ir ateinančiais metais daug skaityti, tam paraginti ir kitus. Nuostabu, kai knyga į vaikų gyvenimą ateina dar vaikystėje, bet pradėti skaityti niekada nevėlu.

Nijolė Snockienė,
Sidabravo filialo vyresnioji bibliotekininkė

Rimo Ožalinsko nuotraukos


                                               






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą