2015 m. gruodžio 4 d., penktadienis

Susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku – Svaru Viekšniuose

Lapkričio 26 d. Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus salėje vyko susitikimas su viena ryškiausių Lietuvos muzikos scenos asmenybių Gabrieliumi Liaudansku – Svaru. Susitikime dalyvavo Mažeikių politechnikos mokyklos ir šios mokyklos Viekšnių skyriaus moksleiviai, Viekšnių bendruomenės atstovai.
 Gabrielius Liaudanskas-Svaras – viena ryškiausių Lietuvos muzikos scenos asmenybių, jau ne vienerius metus dalyvaujantis įvairiuose jaunimui skirtuose socialiniuose projektuose. 2013 m. Gabrieliui Liaudanskui-Svarui įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis. Lietuvos Respublikos Prezidentė muzikantą apdovanojo už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą.
Grupės „G&G Sindikatas“ lyderio teigimu, žmogus pirmiausia turi pats suprasti, kad viskas priklauso nuo jo paties sprendimų. Garsus Lietuvos atlikėjas teigė, kad dažnai žmogus nepastebi, kaip tampa priklausomas nuo materialių daiktų, medžiagų. Jis negali tapti materialaus pasaulio marionete, būti priklausomas nuo kažkieno valios. Dainininkas vardijo garsių žmonių pavardes, kurie gyvenime daug ką pasiekė, įgyvendino ne vieną svajonę ir dabar dalijasi savo sėkmės istorijomis. Muzikos pasaulio žvaigždė kalbėjo apie žalingų įpročių ir kultūros nesuderinamumą, neigiamą poveikį santykiams su šeima, draugais, kolegomis, informacija, kuria jis dalijosi, paremta gyvenimiška patirtimi. Laikas, praleistas su G. Liaudansku, prabėgo nepastebimai.
Svaras negailėjo gerų žodžių ir bibliotekoms. Jo nuomone skaitymas labai plečia vaizduotę, mąstymą, suvokimą, gebėjimą save išreikšti, skatina kūrybiškumą.
Susitikimo pabaigoje jaunimas ir vyresni susitikimo dalyviai turėjo klausimų garsiam atlikėjui.
Renginys organizuotas pagal Mažeikių rajono bibliotekininkų draugijos projektą „Nauja erdvė  – jaunimo laisvalaikiui ir iniciatyvoms“, kurį finansavo Mažeikių rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų (NVO) projektų finansavimo programa.
Renginio partneriai – Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyrius, Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Ingrida Jonušienė
Mažeikių rajono bibliotekininkų draugijos pirmininkė


                                            





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą