2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

„Atrask vaikystės biblioteką“

Vasario 11 dieną  į Sidabravo filialą susirinko aktyviausi bibliotekos skaitytojai į susitikimą su svečiu iš Vilniaus, bibliotekos globėju – kraštiečiu Daliumi Pranculiu. Šis susitikimas vyko įgyvendinant #bibliotekospazangai2 projekto iniciatyvą #atraskvaikystėsbiblioteką.
Pokalbio metu svečias pabrėžė, kad niekada nepamiršo savo gimtojo Sidabravo ir jo žmonių. 2015 metais Dalius Pranculis mūsų mažiesiems  skaitytojams padovanojo 100 skaitytojo bilietų. Tai – didžiulė dovana vaikams, kurie šiuo metu neturi lėšų tokiems bilietams įsigyti, o bibliotekoje lankytis labai nori. Be to, svečias dabar atvežė dar ir daug vaikiškų bei nevaikiškų knygų, žurnalų, kitų leidinių, surinkęs iš savo bendraminčių, kurie geranoriškai sutiko jų padovanoti mūsų bibliotekai.
Prie arbatos puodelio kartu aptarėme ateities planus. Buvo džiugu išgirsti, kad Dalius  Pranculis ketina ir ateityje kaupti vertingus leidinius, bendradarbiaudamas net su leidyklomis, ir jais papildyti Sidabravo filialo  fondus.
Ypač smagu, kad kraštietis pažadėjo pas mus vis apsilankyti. Kvietė net pakeliauti kartu su juo. Daug džiaugsmo, gerų emocijų ir šiltų prisiminimų paliko ši popietė. Nekantriai lauksime šio svečio kitą kartą.
Dalius Pranculis – tikras sidabravietis, čia gimęs, augęs, čia mokyklą baigęs. Jis buvo pats geriausias ir nuoširdžiausias mažasis skaitytojas, o paaugęs talkindavo bibliotekai, fotografuodamas jos renginius.
Kraštietis  yra įsigijęs geografijos-kūno kultūros mokytojo specialybę. Dirba Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje. Mėgsta keliauti, daug bendrauja su gamta.

Nijolė Snockienė,
Sidabravo filialo vyresnioji bibliotekininkė

Aurimo Snockio nuotraukos

                                       
                                     Džiugi akimirka su svečiais iš Vilniaus
                                            
                                Dalius Pranculis užrašo palinkėjimus skaitytojui
                                     

                        Dalius Pranculis ir jo vaikystės bibliotekininkė N.Snockienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą